Марсел ван дер Хук Марсел ван дер Хук е новият

...
Марсел ван дер Хук Марсел ван дер Хук е новият
Коментари Харесай

Марсел ван дер Хук застава начело на "АББ България"

Марсел ван дер Хук

Марсел ван дер Хук е новият изпълнителен шеф на компанията за електрическо съоръжение " АББ България ". От 1 януари той заменя на поста Екехард Нойрайтер, който управляваше българския бизнес на шведско-швейцарската производител на индустриално съоръжение ABB Group през последните пет години. Досегашният управител ще поеме нови отговорности в границите на групата, оповестяват от " АББ България ". Компанията има четири завода в страната – два в Раковски и по един в Петрич и в Севлиево, както и централен офис в София и сервизен център във Варна. Общият брой на чиновниците й в България е над 2500.

Новият изпълнителен шеф Марсел ван дер Хук към този момент познава локалния пазар – през 2005 година той става част от екипа на " АББ България ", като дава отговор за направление " Продукти ниско напрежение ", в това число за производството в Петрич и за организацията по продажбите. От 2007 година до 2011 година е районен управител на две от дивизиите от клъстер " България, Румъния, Молдова " в структурата на ABB Group – тези за артикули ниско напрежение и за автоматизация и дискретни процеси.

Кариерата му в шведско-швейцарската група стартира през 1994 година и минава през разнообразни позиции в региона на общото ръководство, продажби и бизнес развиване в разнообразни страни, в които конгломератът участва – измежду които Полша, Обединените Арабски емирства и Словакия. От 2011 година до актуалното си предопределение в България е изпълнителен шеф на ABB за Словакия, като уголемява активността на локалната компания в доста направления, в това число роботика, енергетика, автоматизация и услуги.

-------------

Още назначения в резюме Атанас Темелков е новият ръководител на Държавната организация " Електронно ръководство " (ДАЕУ). От 15 януари той заменя на поста Росен Желязков, който в края на предходната година изненадващо беше определен от държавното управление да оглави Комисията за контролиране на известията. До момента Темелков беше основен секретар на ДАЕУ – позиция, която заема от декември 2016 година Преди това в продължение на пет години е бил зам.-изпълнителен шеф на Изпълнителна организация " Електронни съобщителни мрежи и осведомителни системи " към Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията. Кариерата му стартира през 1978 година в Българската войска, където до 2011 година заема разнообразни длъжности, в това число зам.-началник на Главно ръководство " Комуникационни и осведомителни системи " (КИС) в Генералния щаб. Кристина Щерева и Веселин Димитров се причисляват към екипа на Ти Би Ай банк надлежно като управител " Корпоративен маркетинг " за България и Румъния и като началник на отдел " Корпоративни връзки ". Двамата ще дават отговор за общата бранд визия и репутацията на финансовата институция.
Кристина Щерева има над 18 година опит в налагането на огромни интернационалните марки на българския пазар и в развиването и ръководството на информационни тактики и акции. Кариерата й през последните осем години минава в телекомуникационния бранш – като маркетинг управител в Samsung и в Huawei.
Веселин Димитров е бил публицист във в. " Капитал " и в сп. Spiegel, както и зам.-главен редактор на сп. Forbes за България. От 2015 година работи в информационния бранш, като ръководи връзките и маркетинга на тенис шампионата ATP Garanti Koza Sofia Open. Активен е и в oбластта на общественото предприемачество – от 2015 година е отпред на съдружие " Образование България 2030 ". Анелия Стоилова поема поста на президент на Софийската коучинг съпорт група, която е част от международната конструкция в поддръжка на коучинг експертите, построена от интернационалната компания Noble Manhattan Coaching. В новата си роля тя ще би трябвало да образува управнически екип на групата, който ще управлява основните аспекти в портфолиото на организацията. Стоилова е професионален лайф и бизнес коуч със приключено образование от Noble Manhattan Couching. Има подготовка по " Управление на малко дружество " по стратегия на Северозападен лицей Лондон, както и магистърска степен по " Информатика " от Софийския университет " Св. Климент Охридски ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР