Mars, Inc., един от най-големите производители на хранителни продукти в

...
Mars, Inc., един от най-големите производители на хранителни продукти в
Коментари Харесай

Mars ще продължи да разширява портфолиото си в България

Mars, Inc., един от най-големите производители на хранителни артикули в света, ще продължи да уголемява портфолиото си в България и през 2020 година. Това стана ясно по време на събитие, проведено от компанията. През идната година доста от познатите й марки в категорията "захарни произведения и дъвки " ще бъдат показани в нови формати и усети, да вземем за пример, Snickers Crisp с хрупкав ориз. Портфолиото от артикули за грижа за домашните любимци пък неотдавна беше обогатено с премиум марката Perfect Fit и следва да бъде допълнено за хигиенични средства за котки Catsan.
През тази година "Mars България " реализира забележителен растеж от 15% в сегмента "грижа за домашните любимци ". Компанията е пазарен водач в категорията "Грижа и лакомства за кучета ". Друг сегмент, в който Mars заема челна позиция, е дъвките, като неотдавна Juicy Fruit - една от най-обичаните марки дъвки по света, беше добавена към портфолиото на компанията в България. През тази година производителят на хранителни артикули резервира мощното си наличие и на пазара на шоколадови произведения и усили каузи си. Общо 50% от растежа идва от бонбоните вид "шоколадови хапки " и от Maltesers - най-продавания шоколад в Обединеното кралство, който беше пуснат на пазара по-рано през тази година. Останалите 50% са от шоколадови десерти.
Тази година беше една от най-важните години в историята на Mars на световно равнище, защото за първи път компанията ясно изрази своята съществена корпоративна цел, която може да бъде систематизирана с посланието: "Светът, който желаеме на следващия ден, стартира от това по какъв начин вършим бизнес през днешния ден ". Производителят на хранителни артикули показа и нова образна еднаквост, която в най-пълна степен показва неговите полезности.
"Корпоративната философия на Mars е, че бизнесът би трябвало да има положителен резултат върху хората, околната среда и всички сфери, в които оперира. Нашата компания постоянно е била водена от своите пет правилото - качество, отговорност, взаимоотношение, успеваемост и независимост, само че в този момент имаме и ясно обръщение, което е в основата на това по какъв начин измерваме нашия бизнес триумф ", разяснява Предраг Милинчич, шеф на Mars за България.
През тази година Mars продължи да работи интензивно по своя проект за стабилно развиване Sustainable in a Generation Plan, посредством който през идващите няколко години ще влага 1 милиард $, с цел да способства за разрешаването на разнообразни световни проблеми като климатичните промени и бедността. В рамките на този план компанията развива амбициозна стратегия, обвързвана с опаковките. Целта на Mars е до 2025 година 100% от опаковките ѝ да са рециклируеми, компостируеми или да могат да се употребяват неведнъж. Този проект значително е реализиран, откакто сега 90% от общия размер на опаковките на продуктите са рециклируеми. Като част от Sustainable in a Generation Plan, компанията има желание до края на 2020 година да отстрани PVC-то като материал и да понижи с 25% използването на първична пластмаса.

Mars е фамилна компания с повече от стогодишна традиция в производството на разнородни артикули и в предлагането на услуги за хората и домашните любимци, които те обичат. Продажбите ѝ възлизат на близо 35 милиарда $. Mars е световна компания, която създава някои от най-обичаните марки в света. Базирана в Маклийн, щата Вирджиния, компанията оперира допълнително от 80 страни. Петте правилото на Mars - качество, отговорност, взаимоотношение, успеваемост и независимост, въодушевяват повече от 125 000 нейни сътрудници.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР