Мароко забранява влизането в страната в рамките на две седмици.

...
Мароко забранява влизането в страната в рамките на две седмици.
Коментари Харесай

След Израел и Мароко затваря за чужденци

Мароко не разрешава влизането в страната в границите на две седмици. Причината е бързото разпространяване на новия вид на ковид вируса омикрон. В Twitter Министерството на външните работи оповестява, че решението е взето, с цел да се „ запазят достиженията, осъществени от Мароко в битката с пандемията, и да се отбрани здравето на жителите “.

Поредицата от ограничавания, наложени от страните по света, до момента в който се борят да забавят разпространяването на разновидността, също набъбна, като Израел реши в неделя да забрани влизането на непознати жители. Потвърдени или хипотетични случаи на новия вид към този момент се появиха в няколко европейски страни, в Израел и в Хонконг, единствено дни откакто беше разпознат от откриватели в Южна Африка.

Подходът „ първо действайте, задавайте въпроси по-късно “ отразява възходящата паника за появяването на евентуално по-заразен вид близо две години след пандемия, която умъртви повече от 5 милиона души, промени живота и унищожи стопанските системи по целия свят.

Въпреки че остава доста да се научи за новия вид, откривателите са загрижени, че той може да бъде по-устойчив на отбраната, обезпечена от имунизациите, и може да значи, че пандемията ще продължи по-дълго от предстоящото.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР