Марката plant.bite е рожба на световната тенденция към по-устойчиво хранене.

...
Коментари Харесай

Ново място: plant.bite

Марката plant.bite е рожба на международната наклонност към по-устойчиво хранене. Дебютът на цветните веган бургери с без-пилешко и без-телешко беше през юни на Бакхус StrEAT Fest, когато още нямаше физическа локация за потреблението им. Ресторантът на plant.bite (негови притежатели са Петра Димитрова и Дарко Ангелески, които стоят и зад 5L Speakeasy Bar и El Gallo Cantina Mexicana) отвори порти в последните дни на август в красива остаряла постройка на ул. " Шипка " и има три зони: маси на тротоара, уютна интериорна част и спокоен вътрешен двор.

Храната стартира от към този момент познатите цветни бургери, без-пилешки парченца, хот дог и без-телешки кюфтенца, само че не стопира там: растителни разновидности на калмари, риба, паста Болонезе, миди сен жак, пилешки шишчета с терияки сос (личен фаворит) мамят с текстурата, усета и ароматите си всеки, пропуснал да прочете, че заведението е с веган артикули. Истински впечатляващо беше да видя по какъв начин посетители схващат едвам в края на престоя си, че в действителност това, което има усет, текстура и мирис на месо, не е месо - единствено поради заложен въпрос към личния състав " какво значи без-пилешко ". Тук добре пристигнали са всички, без значение от диетата им, насърчително споделят Петра и Дарко, които самите ядат всичко. Споделят, че и тук не престават посоката, заложена от другите им заведения - преди всичко е качеството на продуктите.

Напитките също са помислени: менюто включва оферти за съчетания на храната с вино и с коктейли - някак естествено внедряване на триумфа на 5L Speakeasy Bar.

Новост за България е работата с кулинарен парфюмерист: украинската марка CMYK е иноватор в областта на питателните технологии и безусловно няколко капки от ферментиралите им " парфюми " от билки или подправки трансформира ястието в чинията изоснови.

Работно време: всеки ден, 12-22 ч.

ул. " Шипка " 46
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР