Марк Зукърбърг Още по темата Рекламодатели се отказват от Facebook

...
Марк Зукърбърг Още по темата Рекламодатели се отказват от Facebook
Коментари Харесай

Марк Зукърбърг се извинява на британците с реклама в местни вестници

Марк Зукърбърг

Още по тематиката
Рекламодатели се отхвърлят от Фейсбук

Водещи компании смъкнаха рекламите се от обществената мрежа след абсурда с Cambridge Analytica
25 мар 2018
Грозното лице на Фейсбук

Скандалът с консултантската компания Cambridge Analytica сподели, че най-голямата обществена мрежа мутира в средство за психическо влияние
23 мар 2018
Животът след Фейсбук

Скандалът с Cambridge Analytica
23 мар 2018 Главният изпълнителен шеф на Фейсбук Марк Зукърбърг се извини в неделя на британците с цели страници реклама с локални вестници за " пробива в доверието ", последвал абсурда с английската консултантска компания Cambridge Analytica, която е съумяла да придобие данните на 50 млн. консуматори на обществената мрежа.

" Носим отговорност за това да пазиме информацията ви. Ако не можем да го създадем, не заслужаваме [доверието ви] ", се показва в рекламните известия, подписани от Зукърбърг, предава Reuters.

Най-голямата обществена мрежа в света е изправена пред от ден на ден инспекции от страна на управляващите в Европа и Съединени американски щати, откакто стана ясно, че Cambridge Analytica е достъпвала непозволено данните на консуматори и ги е употребила, с цел да сформира профили на американски гласоподаватели, които по-късно са били употребявани в поддръжка на избирането на Доналд Тръмп за президент на Съединени американски щати през 2016 година

Рекламата, състояща се от изчистен текст в черно на бял декор и малко лого на Фейсбук, е оповестена в неделни издания, измежду които The Observer – един от вестниците, чиито публикации към абсурда способстваха за срутва в цената на акциите на компанията. В известието Зукърбърг показва, че основано от академични откривател мобилно приложение е " било употребявано за приключването на Фейсбук данните на милиони хора през 2014 година ".

" Това е пробив в доверието и скърбя, че тогава не направихме повече по въпроса ", показва Зукърбърг, като повтаря извинението си, публикувано на първо време в телевизионни изявленията в Съединени американски щати през миналата седмица.

От Cambridge Analytica обявиха, че в началото са считали, че данните са добити в сходство със законодателството за отбрана на персоналните данни, а след това са ги изтрили по искане на Фейсбук. От консултантската компания настояват, че не са употребявали тези данни в работата си към президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година В петък офисите на Cambridge Analytica в Лондон бяха претърсвани в продължение на часове от проверяващи чиновници от английския регулатор по отбраната на персоналните данни, напомня Reuters.

Зукърбърг, чиято компания загуби над 50 милиарда $ от пазарната си капитализация от експлоадирането на абсурда, показва, че Фейсбук ще даде на потребителите повече информация и опция за надзор над това кой може да достъпва данните им.

" Благодаря ви, че вярвате в тази общественост. Обещавам да работя по-добре за вас ", написа той.

Рекламодатели като Mozilla и немската Commerzbank изтеглиха рекламите си от обществената мрежа, а хаштагът #DeleteFacebook набира известност онлайн. В петък производителят на електрически автомобили Tesla Inc и компанията на Илън Мъск за галактически технологии SpaceX изтриха страниците си – всяка от които с по над 2.6 млн. почитатели, откакто основният изпълнителен шеф на двете сдружения Мъск беше оповестил по-рано, че ще го направи, написа още Reuters.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР