Марияна Николова взе спешни мерки, след като стана ясно, че тежка

...
Марияна Николова взе спешни мерки, след като стана ясно, че тежка
Коментари Харесай

Скандал с плаж Смокина, спешна проверка

Марияна Николова взе незабавни ограничения, след като стана ясно, че тежка техника се е появила на плаж край Созопол. Вицепремиерът и министър на туризма разпореди инспекция на морски плаж „ Смокиня “, съобщиха от Министерство на туризма.

Инспекцията се подхваща след информация в публичното пространство за нарушение на целостта на дюни на линията. Екип на ведомството ще наблюдава има ли и какви са нарушаванията по крайбрежната линия, както и дали има съображение за налагане на глоба на концесионера, пишеdariknews.bg.

Министерството на туризма води усилена връзка с РИОСВ-Бургас, Басейнова дирекция „ Черноморски регион “ и концесионерa по проблема. След като бъдат изяснени всички условия и бъдат тествани документите в тази връзка, ще бъде ясно дали има нарушавания по Закона за Черноморското крайбрежие (ЗУЧК), които да обуславят налагането на санкция.

Задължение на Министерството на туризма е да следи по какъв начин се съблюдават договорите за концесия и наем на морските плажове през цялата година.

 Проверяват се и неохраняемите линии. При определяне на нарушавания и неспазване на законодателството ще се постановат безкомпромисни санкции.Министерството на туризма работи в съдействие с всички оторизирани институции и контролни органи и приканва навреме да бъде осведомено при всевъзможни подозрения за осъществяване на непозволени дейности на територията на морските плажове.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР