Мариус Куркински е тазгодишният носител на наградата, учредена през 2018

...
Мариус Куркински е тазгодишният носител на наградата, учредена през 2018
Коментари Харесай

Мариус Куркински е отличен за ярко постижение в театралното изкуство в Театър Азарян

Мариус Куркински е тазгодишният притежател на премията, учредена през 2018 година от фондацията "Проф. Крикор Азарян ", която се връчва за блестящо достижение в театралното изкуство.

Награждаването е част от самодейностите, с които всяка година Националният замък на културата /НДК/ отбелязва рождението на огромния режисьор, оповестиха от НДК.

Отличието е било връчено на сцената на Театър "Азарян " от артиста Димитър Маринов, който е част от актьорския състав на "Зелената книга ", получил "Оскар " за най-хубав филм през тази година. Димитър Маринов, както и Мариус Куркински, са измежду учениците на проф. Крикор Азарян, които с любов и поклонение си спомнят за работата и скъпите уроци, научени от него.

Куркински е споделил, че след осъществяването на тези огромни артисти, които прелестно са играли, тук, в центъра на театъра, който носи името Азарян, няма право да кажа нищо друго с изключение на: "Професоре, смирено благодаря! ", оповестява Българска телеграфна агенция.

Освен връчването на премията, публиката е гледала и неповторимият театър "Чехов х 3 ", основан особено за 85-годишнината на режисьора. Заглавието е обвързвано със популярната трилогия по Антон П. Чехов, която проф. Крикор Азарян е осъществил. Във фоайето на Театър "Азарян " е ситуирана и галерия с плакати от постановки на Крикор Азарян през годините, писма от негови другари, бележки от работата му по Чехов, както и фамозните 10 заповеди към учениците му.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР