Манията по Кашер храните се разраства с всяка изминала година.

...
Манията по Кашер храните се разраства с всяка изминала година.
Коментари Харесай

Нова мания: Кашер хотдога измества обикновения?

Манията по Кашер храните се разраства с всяка минала година. Именно заради това в последно време се заприказва, че една от най-масово купуваните и приготвяни бързи храни в света е на път да бъде изместена от своя Кашер вид - става въпрос за хотдога.

Вманиачени по здравословното и диетично хранене, всеобщо хората протягат ръка към този вид храни, въпреки да се водят единствено от това, че са чували или чели някъде, че кашер се свързва с чиста храна.

Ако сте решили да си купите Кашер хотдог, може да бъдете сигурни, че в наденичката му няма да има кожа, желатин или разнообразни подобрители и ароматозатори, които всекидневно се употребяват за изработката на кренвирши и наденици, само че сигурно в сандвича ви няма по какъв начин да има и свинско месо.

Не се учудвайте! Точно по тази причина предлагаме преди да се подведете по някоя нова мода в храненето, първо да проучите от кое място идва тя и на какво се базира.

Кашер е вид хранене при Евреите, съгласно което би трябвало да се употребява чиста храна, само че с цел да бъде тя чиста, би трябвало да дава отговор на техните религиозни закони.

 Кашер Хотдог

Специално в тази ситуация с хотдога, в случай че наденичката се прави от бозайник, той би трябвало да е чифтокопитен и наложително преживен. Ако не дава отговор на едно от тези условия (както да вземем за пример прасето), тази храна е Трефе - мръсна и несъответствуваща.

За край ще кажем, че в действителност не може да се приказва за това дали Кашер храната е по-добра от елементарната, по-скоро е по-специфична и подобаваща за тези, които са подвластни на избран вид вяра и вярвания.

Ако обаче сте фенове на свинското, може умерено да се запътите към най-близката будка, където се продава елементарен хотдог.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР