Манията по диетите сред нежния пол не е от вчера.

...
Манията по диетите сред нежния пол не е от вчера.
Коментари Харесай

Диетите водят до хранителна невроза

Манията по диетите измежду нежния пол не е от през вчерашния ден. Точно в този интервал от годината тематиката с диетите е обичана на дамите. Суетенето към храната обаче стартира да придобива непредвидени размери.

Учени и лекари виждат усилване в разпространяването на хранително разстройство, наречено орторексия нервоза, оповестява английският вестник " Дейли Мейл ".

Засегнатите от тази невроза хора са като захласнати от храната, от всичко това, което поставят в устата си. В манията си да употребяват чисто, органично и потребно, по този метод те се отхвърлят от цели групи храни, споделят диетолозите.

Те сигнализират за нездравословното въздействие на диетите, разпространявани като режими на звездите, върху елементарните хора. Една от тези диети е тази съгласно кръвната група, която Черил Коул предлага на своите фенове. Другата е диетата за детоксикация с кленов сироп, с която отслабват Бионсе и Наоми Кембъл.

Поддръжниците на диетата съгласно кръвната група настояват, че хората с разнообразни кръвни групи би трябвало да ядат по разнообразни способи и разнообразни храни. При кленовата диета не се употребява съвсем нищо, с изключение на подсладена вода. В нея не се съдържат нито протеини, нито фибри, нито витамините и минералите, нужни на организма, с цел да остане здрав.

Орторексия невроза визира най-вече дами към 30-те години. Докато болните от анорексия се концентрират върху количеството храна, което гълтам, орторексиците се интересуват от качеството на храната. Те стигат до такава степен, че стартират да изключват от менюто си изцяло съставки като сол, захар, кофеин, алкохол, пшеница, глутен, квас, соя и млечни артикули.

В опит да съблюдават тези правила, хората могат да стигнат до такава степен, че да откажат да ядат в заведения за хранене или в непознати семейства, което може да повлияе и на обществения им живот, написа изданието.

Специалистите предизвестяват, че в случай че се откажете от цели хранителни групи, можете да си докарате съществени здравословни проблеми.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР