Малцина от цирковите звезди могат да повторят атракцията на семейния

...
Малцина от цирковите звезди могат да повторят атракцията на семейния
Коментари Харесай

Смъртоносен номер: акробат от „Цирк Du Soleil“ е изтласквал ВСУ от Авдеевка

Малцина от цирковите звезди могат да повторят атракцията на фамилния дует от Донецк Игор и Александра Петрови. Те обиколиха половината свят по турнета, само че когато стартира СВO, не избягаха в чужбина по образеца на някои свои сътрудници. Игор води война една година, Александра го избави с молитвите си. И след завръщането на брачна половинка от фронта двойката също извърши героизъм.

Самото им попадане в цирка беше неизмеримо. Александра работи като хоров диригент, Игор ремонтира кабелни мрежи. Те таман се били срещнали и решили да свържат орисите си. И тогава видяли реклама в Интернет за набиране на ролкови акробати за Донецкия цирк " Космос ". Било е през 2012...

Шефът на атракцията Валерий Тимохин предложения актьори от улицата. За него това беше жест на обезсърчение: възпитаниците на цирковите учебни заведения не му подхождаха с равнището на уменията си и с финансовите условия. А за Игор и Александра това беше късмет да трансформират живота си.

Издържали изпита в Киев в националния украински цирк. Отначало работили в екип и обиколили Украйна. След това – в чужбина, първата им страна е Китай.

В новия харковски цирк не им беше разрешено да приготвят номер, а в остарелия ги пуснаха единствено във фоайето. Продължихме да репетираме на село при баба - напряко на улицата. Първото зрелище беше в нощния клуб Чугуев. И тогава цирковата фортуна подхвана техния номер „ Въздух “ и го придвижи: Египет, Израел, Югоизточна Азия, Латинска Америка, Съединени американски щати. Те го изпълняваха и на огромни круизни кораби. И по този начин пробиха до световноизвестния Цирк „ Du Soleil “.

Прекъснат полет

Петрови привикваха с триумфа. Вкъщи бяха не повече от месец в годината. Но пристигна 2014 година

Обикновено летяхме на турне през летище Харков. Но с появяването на контролно-пропускателни пунктове по пътищата пътуването до него от Донецк стартира да лишава един ден вместо пет часа.

През 2020 година пандемията изцяло постави завършек на пътуванията. Когато Covid най-сетне отшумя, турнетата започнаха още веднъж: Крим, Турция, Франция...

– спомня си Игор.

Много сътрудници - актьори се пробваха бързо да изоставен Донецк. Сега седят в чужбина и не желаят да се връщат. За разлика да вземем за пример от музикантите от трупата. Много от тях отидоха на фронта, а мнозина към този момент не са сред живите...

" Господи, ще се забележим ли още веднъж? "

Призовката не закъсня. Игор незабавно отиде във военната работа за регистрация и регистриране и от този ден не се върна у дома. Той стана един от тези, които в новините бяха наречени донецки „ мобики “.

Игор признава, че всичките му мисли на фронта са били за дома и околните. Съпругите и майките на бойците се събираха на несъмнено място в Донецк, където имаше връзка, и се пробваха да се свържат по телефона с мъжете и синовете си. Въпреки че това място беше рисково - постоянно беше обстрелвано. Самите бойци направиха същото - търсиха контакт, отиваха някъде в полето.

– споделя Игор.

Разболях се тъкмо в точния момент...

Игор е служил в 115-ти полк на ДНР. В състава му имаше доста млади момчета. Спомням си един от тях на име Кирил. Това се случи в направление Горловка. Украинският взлом течеше, частта им отстъпваше. И той се включи непринудено да прикрива другарите си - остана на картечницата. Куршумът го уцели право в сърцето.

Друг път, когато щурмуваха укрепен регион, мина избухна до неговия приятел.

След отстъплението в региона на Харков техният полк е разформирован и разпилян в други елементи. Игор се озова в Новобахмутовка, която е покрай Авдеевка. Някога под Коксовия цех имаше под земята евакуационен път, с цел да може хората да се избавят при повреда. И по време на спора врагът прокара няколко пътя, по които техниката и оборудването пристигаше, водеше огън и се оттегляше.

Човек, който отива на фронта, премисля живота си. Въпреки че преди този момент Игор се е считал за набожен, той не е ходил на черква. Сега той върви. И популярност богу...

Не можеш да напуснеш дома си “

Циркът в Донецк сега е затворен. Украинските въоръжени сили нападат всяко скупчване на хора и сигурно няма да пропуснат опцията да попаднат в цирка по време на зрелище. Например те обстрелваха пазарите през почивните дни, когато жителите на Донецк отиваха да купуват хранителни артикули. Така се държаха нацистите по време на обсадата на Ленинград - удряха входовете на заводите и автобусните спирки, до момента в който хората отиваха на работа.

Пазарът до къщата на Петрови беше бомбардиран, останалите затвориха в един часа следобяд. Много магазини не работят, тъй като притежателите им не желаят да поемат рисковете: в случай че доставяте артикули, а магазинът бъде обстрелван - по какъв начин тогава можете да покриете загубите? Затова се развива онлайн търговията.

След завръщането си от фронта Игор работи като водач, а Александра като сервитьорка. На 16 години щерка им към този момент работи и отива в мощно обстрелван регион. Но фамилията няма никакви мисли да напуща Донецк, за разлика от множеството от сътрудниците си циркови актьори, връзката с които в този момент е прекратена.

Петрови споделят, че в живота има и хубави неща. След като Донбас стана част от Русия, бяха издигнати стотици километри отлични пътища. Строежът е в ход. Ако по-рано водата се пускаше един път на три дни, в този момент, след построяването на канал от Дон, тя тече всяка вечер.

Игор изпрати своите отговори на въпросите ми посредством гласови известия. На назад във времето се чуват детонации. Жителите на Донецк към този момент са привикнали да живеят с този акомпанимент. А донецките младежи надали познават различен живот. Конфликтът продължава към този момент 10 години – израснаха под звуците на тази канонада.



Цирковият героизъм

Семейство Петрови към този момент са изгубили вяра, че чудото, в което се трансформира циркът за тях, ще се повтори в миналото. И внезапно ги поканиха на фестивал в Санкт Петербург! Директорът на цирк " Космос " изпрати видео с тяхното осъществяване на селекционната комисия и Петрови бяха поканени на 2-рия интернационален фестивал " Без граници ".

споделя Александра Перова.

На подготовките нямаше осветяване и музика. Репетирахме темпото. Но театралните светлини и музиката от мощни високоговорители са нещо напълно друго. Особено светлината.

– споделя Игор.

Освен това през тези две седмици към момента трябваше да шием костюми. В Донецк Александра не можа да си купи специфични чорапогащи за представянето си. Не можете да си купите добър магнезий, само че той е нужен в техния цирков номер - Игор би трябвало крепко да държи жена си, изпълнявайки акробатични извършения, до момента в който той самият се върти на ролкови кънки.

Три вълшебни дни

Те дойдоха от Донецк до Санкт Петербург с атрибут и костюми в личната си кола - толкоз им липсваше пътуването, че не можеха да се откажат от това пътешестване. Разходиха се и разгледаха града, в който попаднаха за първи път.

– споделя Александра.

Сега ще работя, а на следващия ден ще получа парите... “

Артисти от 16 страни, в това число „ недружелюбни “, дойдоха на фестивала „ Без граници “, бяха показани 22 акта. Времето за подготовка е планувано. Семейство Петрови имаха единствено час, с цел да приготвят своето показване на арената със светлини и музика! Но те стигнаха до финала и станаха участници в церемония концерта.

След като се потопиха в магическия свят на цирка, Петрови се оживиха. Те още веднъж схванаха, че не могат да живеят без него.

...Трите дни на приказката свършиха. Върнаха се в Донецк. Месец след фестивала попитах Игор в обществените мрежи по какъв начин се оправят. Получих отговор:

Превод: Европейски Съюз

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР