Малцина могат да устоят на десерт или сладкиш, украсен с

...
Малцина могат да устоят на десерт или сладкиш, украсен с
Коментари Харесай

Шоколадови трикове, с които ще превърнете простия десерт в шедьовър

Малцина могат да устоят на десерт или сладкиш, декориран с шоколад. С шоколадовите трикове, които ви предлагаме, можете да превърнете елементарното печиво в първокласна, съблазнителна торта и да придадете професионален тип на простички десерти.

Покритие с шоколадов мирис

Прави се с растително масло, елементарно се топи и елементарно се нанася.

Обикновен мрачен кувертюр: има леко горчив усет.

 Шоколад

Готварски мрачен шоколад: той е най-качественият и най-ароматен естествен шоколад.

Млечен шоколад: съдържа по-малко какао и повече краве масло, изключително подобаващ за шприцоване.

Бял шоколад: изработен от растителна лой, пълномаслено мляко, какаово масло и захар. Има извънредно прелестен усет.

Стапяне на шоколада

Трябва да помните две съществени неща, когато топите шоколад - в никакъв случай не трябва да го сгорещявате доста и би трябвало да го топите постепенно. Начупете шоколада на късчета, сложете го в купа и я поставете над тенджера със студена вода. Основата на купата не трябва да се допира до водата. Загрейте постепенно водата, леко да ври. Когато шоколадът се стопи, махнете тенджерата от огъня и бъркайте шоколада, до момента в който стане равен и бляскав. Ако стартира да се втвърдява, позатоплете го по същия метод.

Шоколадови къдрици

Шоколадовите къдрици се вършат доста бързо - благодарение на нож за белене на зеленчуци се обелват тънки ивички от блокче шоколад.

 Торта

Може да се създадат и по-друг метод - стопете шоколада, сипете го върху мраморна, меламинова или друга равна и чиста повърхнина. С огромен нож остъргвайте къдрици от повърхността му, като деликатно нагласяте ъгъла на ножа.

Шоколадови панички

Шоколадовите панички може да се употребяват като съдчета за сладолед, шербет, мус или плодове.

Кръгли: намажете вътрешната повърхнина на форми за петифури с два или три пласта стопен шоколад, като сред всеки две намазваният шоколадът изсъхва. Сложете ги в тава, с цел да се втвърдят, и ги приберете на студено. Не ги замразявайте, тъй като ще се разкривят.

Квадратни: Постелете правоъгълна тава за печене с пергамент и излейте от горната страна пласт разтопен шоколад. Разнесете го отмерено с плосък нож на пласт, пълен към 3 мм. Изрежете квадрат от пергамент или картон. Когато шоколадът се втвърди, нарежете го по формичката със затоплен изострен нож. Обелете хартията от гърба на квадратите и със стопен шоколад слепете пет квадратчета, с цел да стане кутийка. С тези изрязани квадрати може да украсявате замразени правоъгълни кейкове.

Плодове в шоколад

 Ягоди в шоколад

Потопете върховете на плодове като ягоди, череши, портокалови сегменти, триъгълници от ананас, цариградско грозде и нормално грозде в разтопен шоколад. Плодът не би трябвало да е влажен, тъй като шоколадът няма да се хване. Подръжте плодовете във въздуха няколко секунди, с цел да се втвърди шоколадът, и ги наредете в тава, постлана с пергамент.

Шоколадови листа

Изберете добре завършени листа, да вземем за пример розови или лаврови. Измийте ги, подсушете ги, потопете долната им страна в стопен шоколад или го нанесете върху тях с четка. Оставете непотребния шоколад да се оттече в купата или лекичко остържете листа на ръба на купата, с цел да стане шоколадът равен. Наредете върху тава, постлана с пергамент, с шоколадовата страна нагоре. Когато се втвърди, махнете листата. Ако желаете листата да наподобяват по-истински, ги наредете да изсъхват върху дебела дървена точилка.

Шприцоване

Напълнете пергаментова торбичка за шприцоване с разтопен шоколад - охладен и леко корав. Изстискайте малко шоколад от края.

Форми: с писец с изострен връх нарисувайте дребни формички върху бяла хартия. Пъхнете я под парче пергамент, с цел да служи като образец. Шприцовайте от горната страна формички и ги оставете да се втвърдят. Махнете хартията.

 Шоколадов сладкиш

Прави линии: шприцовайте шоколада в прави линии, като започнете от далечния край и вървите към себе си, торбичката за шприцоване да стои покрай повърхността.

Кръстосани линии: шприцовайте непрекъсната поредност от успоредни линии върху повърхността. Завъртете тортата на 90 градуса и шприцовайте друга поредност линии.

Вълнички: с цел да извършите привлекателна декорация, първо шприцовате няколко хоризонтални линии, а след това с железно шишче минете отмерено по тях напред-назад.

Съединени букви: с цел да станат красиви, първо ги маркирайте с карфички. Винаги започвайте от горната част на буквата.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР