Малкото крайбрежно градче Портофино на италианската Ривиера е гореща туристическа

...
Малкото крайбрежно градче Портофино на италианската Ривиера е гореща туристическа
Коментари Харесай

Селфи в Италия? Помислете пак!

Малкото крайбрежно градче Портофино на италианската Ривиера е гореща туристическа точка, само че и все по-популярен пейзаж в обществените мрежи, като хаштагът #portofino натрупа 1,2 милиона изявления в Instagram. Градът има малко над 400 поданици, само че през летния сезон притегля над 25 пъти повече туристи.

Това води до пренаселени улици и тапи, само че изключително заплашителна категория са феновете на селфита, които театралничат на всички места, блокирайки основни места като градския пристан, централните улици, тротоари, паркове и алеи.

За да реши обстановката, кметът на Портофино вкара две „ червени зони ”, в които всеки, видян " да се мотае " прекомерно дълго сред 10:30 сутринта и 18:00 часа, рискува санкция от Евро 275. В изказване за The Times of London кметът съобщи, че мярката има за цел да постави завършек на „ анархистичния безпорядък ” и да предотврати произшествия сред самостоятелни туристи, проведени групи с рейсове или пасажери, бързащи да се върнат на своите круизни кораби.

Друг сериозен мотив е,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР