Малко вероятно е да остане такъв животът ни, защото по

...
Малко вероятно е да остане такъв животът ни, защото по
Коментари Харесай

Как генът прави нова раса на богатите

"

Малко евентуално е да остане подобен животът ни, тъй като по един метод възприемаме нещата, когато нямаме право на избор, както беше при първата и втората вълна на пандемията, и по напълно различен, когато не сме лимитирани от справедливи условия и имаме потребност да се завърнем към естествения живот.

Ревизията на последните  епидемии, които са сполетявали човечеството през 20-и век, демонстрира, че тяхната дълготрайност не е била повече от 2 години. " Това каза футуролгът-,учен доктор Мариана Тодорова пред Марица.

" Това, което можем да чакаме, освен за тази година, само че в близко бъдеще, са сходни събития от такова естество, които работят световно. Това са климатичните промени, които могат да породят така наречен феномен на климатичните бежанци, да трансформират профила на страните, стопанската система, културите в земеделието... Ала това е съотносимо в по-далечно бъдеще.

Липсата на съответен надзор върху технологиите, върху изкуствения разсъдък, може да е третата огромна опасност. Неслучайно преди дни Европейският парламент и Европейски Съюз приканиха с резолюция  всички страни по света да забранят самостоятелните оръжейни системи - вид оръжия,  основани на изкуствения.интелект, които могат да работят сами, така наречен „ роботи убийци “.

Има доста теории, върху които ние, футуролозите, градим сюжети дали биха могли да се появят нови пандемии. Дори сега се вършат разбори на  две лаборатории в Ухан. Там степента за сигурност е 5-та, най-висока, което подсказва,  че се основават генно модифицирани вируси или вируси, които се усъвършенстват лабораторно.

Четвъртият сюжет е, че може да се употребява изкуствен интелект, който да написа нов цифров биологичен код - по този начин, както се прави в синтетичната биология.

Този вид технологии могат да се употребяват и в доста позитивна, и в извънредно отрицателна тенденция.

Всичко към този момент в нашия дом може да бъде „ мъдро “, обвързвано в централизирана система, основана на стеснен изкуствен интелект. Всичко може да бъде рационализирано - от подаване на електричество, водоснабдяване, създаване на дома по оптимално енергийно ефикасен метод. Възможно е прилагане на умни фасади, които през лятото са бели и не акумулират топлота, а през зимата  я съхраняват. Съществуват „ умни хладилници “, които биха могли да поръчат посредством платформи заложените от стопанина артикули. Това към този момент се прави.

Хората занапред ще имат потребност от всевъзможни ментори, съветници, психолози, специалисти философи. Ще са нужни експерти, които да образоват хората на цифрова просветеност, само че ще са и нужни и човешки, съчувствени специалности, които да оказват помощ за адаптиране към новата действителност.

 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР