Малко вероятно е да изживеете реално сюжета от някой романтичен

...
Малко вероятно е да изживеете реално сюжета от някой романтичен
Коментари Харесай

Какво ни пречи да срещнем любовта – част I

Малко евентуално е да изживеете действително сюжета от някой сантиментален филм – сблъсквате са на ъгъла на улица с мъжа или дамата на живота си, разливате кафето си върху него/нея, оферирате да платите за химическо почистване или настоявате, че най-малкото, което можете да извършите, е да го/я почерпите чаша чай. И ето на – от дума на дума… пеперудките в стомаха са се разпърхали. Несъмнено съществува обич от пръв взор, само че не оставяйте нещата в ръцете на случайността. Ако към момента не сте срещнали огромната си обич, ето някои аргументи за това:

1. Да си мислим, че не изглеждаме задоволително добре.

Представете си, че момичето, което харесвате, е също толкоз занимателно и изобретателно колкото починалата ви вуйна, или пък момчето, по което си падате, харесва кучета. Няма пояснение  защо се получава по този начин. Любовта може да се зароди на всички места и когато и да е заради милион аргументи, само че едно е несъмнено: външният тип въобще не е най-съществен.

Съвет: Спрете да прекарвате часове пред огледалото в опит да си откриете още някой минус, който единствено ще ви накара да се почувствате по-зле. Вместо това започнете да вършиме това, което ви носи щастливи. И най-важното: имайте самочувствие и започнете да се харесвате. Ако вие самите не се харесвате, по какъв начин очаквате някой различен да ви хареса?!

2. Да търсим идеалния сътрудник.

Дами, извънредно време е да разберете, че принцът на белия кон не съществува. Господа, принцесата от приказките също. А даже да съществуваше, я си представете, че е с ужасяващ темперамент, и отблъскващи привички – яде с пръсти, не си мие ръцете след тоалетна, мляска, има тикове и така нататък Нужно е малко да занижим критериите и упованията си. Това не е краят на света, не значи да спрем да мечтаем или да се надяваме на най-хубавото, а просто значи да приемем действителността такава, каквато е, и да намерим своето място в нея. Перфекционизмът в любовта не е потребен - може напряко да ви вгорчи живота. А в случай че въпреки всичко сте такива, насочете това свое качество към работата си.

Съвет: Опитайте се по-скоро да приемате с възприятие за комизъм минусите на другите. Не позволявайте това да ви натъжава, ядосва или обезкуражава.

3. Да си затваряме очите.

Понякога пропущаме явни неща. Да се обръща внимание на знаците, е сложна работа за този, който не го е правил. Става дума за тези странни прояви на другия – някоя дума или малък жест не на място, които не можете да си обясните. От друга страна, тези особености първоначално могат да ви се сторят привлекателни като част от цялостния мистериозен образ на обекта на вашия интерес. Не се заблуждавайте -най-добре да действате незабавно и напълно намерено да питате за всичко, което ви се коства необичайно и необяснимо. Хората мъчно се трансформират. Всичко, което при започване на една връзка наподобява необичайно и необяснимо, с времето се трансформира в непрекъснато дразнение и неизпълним проблем.

Съвет: Не си затваряйте очите! Не се успокоявайте: „ Е какво пък, нали има сини очи! ” Бъдете нащрек!

Очаквайте продължението по-късно денем.

Автор: Цветелина Велчева

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР