Малко вероятно е да имаме втори пик на заразата. Нивото

...
Малко вероятно е да имаме втори пик на заразата. Нивото
Коментари Харесай

Ще се разминем с втори пик на заразата

Малко евентуално е да имаме втори пик на болестта. Нивото на заразяване с ковид зависи напълно от хората, а преболедувалите построяват дълготраен имунитет. Много дребна част от тях боледуват наново. Основното нещо, което движи пандемичния развой, е държанието ни, а не самият вирус. Дали огнищата на болест ще угаснат, или ще продължат да тлеят - зависи единствено от нас.

Това съобщи пред Нова тв доктор Александър Симидчиев.

А спазването на мерките не е мъчно - миене на ръце, обществено разграничаване и носене на маска в закрити пространства са някои от най-хубавите способи да се предпазим.

" По персонални усещания към 30% от хората съблюдават ограниченията извънредно прецизно. Други 30% го вършат, само че след леко напомняне. Има и 15-20%, които твърдо отхвърлят да съблюдават ограничения и считат, че вирус няма.

Това е забавно и в същото време тъпо, тъй като тези хора могат да дойдат във всяка една болница, където лекуваме заболели от ковид и да видят действителната обстановка ", споделя доктор Симидчиев.

Специалистът добави, че вирусът оставя трайни промени в белия дроб. " Остават фибрози и съдови промени, които не могат да бъдат изчистени даже дълго време след преболедуване ", споделя той.

Той сподели, че следва да забележим дали вирусът ще одобри хода на елементарна простуда единствено на избрани места в света, или ще бъде нещо пандемично, като грипа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР