Малко след като състави новото си и четвърто поред правителство,

...
Малко след като състави новото си и четвърто поред правителство,
Коментари Харесай

Строител на капитализма: Виктор Орбан

Малко откакто сформира новото си и четвърто подред държавно управление, унгарският министър председател Виктор Орбан разгласи за трети път изключително състояние. Това дава опция на държавното управление да ръководи с декрети. Причината този път е войната в Украйна. Досега Унгария бе в двегодишно изключително състояние поради коронавирус рецесията. Орбан постъпи по същия метод и през 2015 година, когато аргументът бе засилената бежанска вълна. " Светът е на ръба на икономическа рецесия. Унгария би трябвало да остане настрана от тази война и да отбрани финансовата сигурност на фамилиите си ", написа Орбан във Фейсбук. Според унгарския министър председател изключителното състояние ще даде опция на държавното управление да " маневрира и дарба да реагира неотложно ".

Заради властническия си жанр Орбан е в конфликт с Брюксел през по-голямата част от 12-годишното си ръководство. Последната тематика за разкол е подготвяното ембарго на Европейски Съюз върху вноса на съветски нефт, което Унгария блокира. Заради опасения за корупция и липса на бистрота Европейската комисия към момента не е отпуснала средства за Унгария от възстановителния фонд. Освен това Европейска комисия задейства новия механизъм на Европейски Съюз за върховенството на закона против Унгария, като това може да докара до прекъсване на еврофондове.
class= " row " > Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР