Малко след Facebook и Twitter, и Google намери доказателства в

...
Малко след Facebook и Twitter, и Google намери доказателства в
Коментари Харесай

Google също откри доказателства за намесата на Русия в изборите за президент на САЩ

Малко след Фейсбук и Twitter, и Гугъл откри доказателства в своите сървъри, че неговите онлайн услуги са употребявани от съветски сътрудници за разпространение на дезинформация по време на предизборната акция за избор на президент на Съединени американски щати.
Информацията е на Washington Post, която цитира свои източници в Гугъл.

Оказа се, че от платформите YouTube , Гугъл Search , Gmail и DoubleClick са закупувани места за поместване на специфични рекламни известия. Това бе разкрито по време на извършеното вътрешно следствие. Закупено е рекламно място за малко под $100 000, което е употребявано за политическа реклама и дезинформация. Закупуването е осъществено от друга група, която не е същата, като групата закупувала аналогична реклама във Фейсбук. Сега се правят дефинитивни инспекции, дали въпреки всичко закупуването на тази реклама не е осъществено от интернет тролове. Засега Гугъл не разяснява обстановката, само че вероятно скоро ще разгласява резултатите от инспекцията.

Досега интернет колосът твърдеше, че намесата на Русия в изборите за него не е проблем, тъй като “винаги следи за злоупотреби и нарушавания на политиките и сходен вид реклама на неговите платформи не се извършва”. Но в този момент доказателства очевидно са открити.

Засега следствието на Гугъл е на напълно ранен стадий и точният брой сметки, употребявани за политическа реклама, не се оповестява.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР