Малко се пресилва твърдението, че законопроектът за хората с увреждания

...
Малко се пресилва твърдението, че законопроектът за хората с увреждания
Коментари Харесай

Петков: Законопроектът за хората с увреждания не е осакатен

Малко се пресилва изказванието, че законопроектът за хората с увреждания е сакат или е претърпял радикална смяна, съобщи общественият министър Бисер Петков пред bTV в отговор на майките на деца с увреждания, които през днешния ден излизат на народен митинг. Причината за тяхното неодобрение е неналичието на обособен закон за персоналната помощ – точно това е главното искане на майките, които при започване на лятото проведоха палаткови лагери из цялата страна.

Вчера омбудсманът Мая Манолова упрекна Петков, че законопроектът за хората с увреждания е сакат и той би трябвало да понесе отговорност за това.

„ Считам, че главните неща в законопроекта, които бяха контрактувани през последните месеци сред министерствата и хората с увреждания са запазени”, безапелационен е Петков.

Той разясни, че по рекомендация на Министерството на финансите са отпаднали два фонда – Фонд претовареност на хора с увреждания и подвижност и Фонд налична среда. Средства за тези действия обаче били планувани във финансовата аргументация на законопроекта.

„ Другата записка, която беше съобразена, е че не би следвало в законопроекта да има отпратка към несъществуващи закони, т.е. има се поради законопроекта за персоналната помощ и това също беше възразено чисто от правно-техническо естество”, добави общественият министър.

Петков акцентира, че през последните няколко месеца е работено по три нови законопроекта за хората с увреждания, което до момента не било правено в тези политики.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР