Малко са въпросите, които са по-големи от това как е

...
Малко са въпросите, които са по-големи от това как е
Коментари Харесай

Нови доказателства: животът на Земята е възникнал от паднали метеорити

Малко са въпросите, които са по-големи от това по какъв начин е почнал животът на Земята. Едно ново изследване може най-сетне да потвърди, че съществуването ни може да се наблюдава до рухването на астероид на нашата планета преди милиарди години.

Експертите от дълго време спорят по какъв начин Земята, единствено една от трилионите планети, основани за 14 милиарда години битие на Вселената, е съумяла да култивира живот.

Една водеща доктрина твърди, че главните материали, които построяват ДНК, са били превозени на Земята от космоса посредством астероид преди към 3,5 милиарда години, когато нашата планета е била огнен пъклен пейзаж в нейният небесен зародиш.

През това време Вселената е била непрестанно осеяна от астероиди и комети заради безредни формираща се слънчеви системи и е допустимо най-малко един удар да донесе със себе си съставните елементи на ДНК.

Въпреки че тази доктрина имаше огромна поддръжка, тя имаше една крещяща слабост; до момента единствено два от четирите съществени съставния елемент на ДНК бяха открити в галактическите скали.

Сега нов разбор на три астероида благодарение на най-съвременни способи е забелязал доказателства за съществуването и на четирите детайла, доказвайки, че нужните части от мозайката за живот в действителност се намират в космоса.

Учените споделят, че е допустимо тези съществени съставки да са били подадени на Земята от астероид, преди да е почнал животът.

„ [ДНК химикалите] биха могли да бъдат генерирани от фотохимични реакции, преобладаващи в междузвездната среда и по-късно включени в метеоритите по време на образуването на слънчевата система “, пишат откривателите в своето изследване, оповестено в списание Nature Communications.

„ Това изследване демонстрира, че разнообразието от метеоритни нуклеобази може да послужи като градивни детайли на ДНК и РНК на Земята “.

Двойната серпантина на ДНК е един от най-известните химикали в света и стои в основата на всички форми на прочут живот. ДНК се състои от две влакна, които се обгръщат една към друга като безкрайна лента и са свързани в средата с сходни на стълба стъпала, направени от два химикала, свързани дружно.

Има четири такива химикала (аденин, тимин, цитозин и гуанин, разпознати с техните букви, A, T, C и G), които са известни като „ основи “ и тяхното нареждане съставлява генома на индивида. Редът на тези четири бази на всеки човек е неповторим и обезпечава кода за персона, външен тип, здраве и всичко сред тях.

Преди това учените са разкрили доказателства за гуанин и аденин в астероиди, само че макар интензивното търсене, в никакъв случай не са забелязали техните допълващи се сътрудници.

Екип от японски откриватели от университета Хокайдо, получи две проби от астероида Мърчисън, който пада в Австралия през 1969 година, и една проба от метеоритите Мъри и Тагиш, които паднаха надлежно в Съединени американски щати през 1950 година и Канада през 2000 година

Те бяха смлени на тънък прахуляк и подложени на свръхчувствителен разбор, кадърен да открие молекули на равнище елементи на трилион. Бяха разпознати общо повече от 30 химикала, в това число четирите жизненоважни ДНК съставки.

„ Като се има поради, че извънземни материали, в това число астероиди, са падали на Земята, освен това с периодичност, доста по-висока от тази в наши дни, огромен брой от тези канонични базови двойки може също да са били доставени на Земята по това време “, пишат откривателите.

„ Натрупването на тези нищожни молекули има обилни геохимични провокации. Следователно чакаме, че екзогенните базови двойки са съдействали за появяването на генетични свойства за най-ранния живот на Земята. “

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР