Малко под 100 лева. Толкова струва тази година Великденската трапеза

...
Малко под 100 лева. Толкова струва тази година Великденската трапеза
Коментари Харесай

Финансист: Не харчете повече от 10% от месечния си доход за пътуване по празници

Малко под 100 лв.. Толкова коства тази година Великденската софра на четиричленно семейство. Това бяха прогнозните данни на Системата за агропазарна информация. Според упованията най-големи са били харчовете на жителите на Русе и София, най-малки - тези от Варна и Пловдив. Оправдаха ли се упованията и за какво на всеки празник харчим повече, в сравнение с можем да си позволим - вижте отговорите от финансиста Стойне Василев и психолога Росица Йорданова, които бяха посетители в Сутрешния блок на Българска национална телевизия.

Стойне Василев, финансист: Моите наблюдения са, че разноските за празника са по-високи от 100 лева, те не са свързани единствено с питателните артикули, само че и с пътувания, с спомагателни детайлности.
Финансистът поучава да създадем верен план на приходите си и да не надхвърляме бюджетния си предел с покупки особено за празника.
Стойне Василев, финансист: Около 350 000 българи отиват в чужбина за празника и харчат там парите си. Това съгласно мен е добра наклонност, че от ден на ден българи могат да пътуват и да прегледат други страни, тяхната просвета. Моят съвет е такива разноски да не са повече от 10% от месечните приходи.
Хората се впускат във от ден на ден вложения, това в своя корен има дарба за прочувствено развиване, изясни психологът.
Росица Йорданова, психолог: Много значимо е по какъв начин се възпитава духовната полезност и в случай че това е измеримо с покупките, не влизаме ли в клопката на материализма?
Вижте целия диалог във видеото!
 Какво ще е отражението на слетите почивни дни върху стопанската система? Какво ще е отражението на слетите почивни дни върху стопанската система?
Според данни на фирмите, над 70% от чиновниците са се възползвали от опцията да си пуснат отпуска и да слеят почивните дни към Великден, 1 май и...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР