Малкият руски военен напредък в Източна Украйна вероятно ще продължи. Неспособността

...
Малкият руски военен напредък в Източна Украйна вероятно ще продължи. Неспособността
Коментари Харесай

ISW: Русия все още няма нови значими успехи в Украйна

Малкият съветски боен прогрес в Източна Украйна евентуално ще продължи. Неспособността на съветските сили да се възползват от предходни триумфи като тези към Бахмут и Авдиевка е образец за по-фундаментален съветски боен проблем - демонстрираната некадърност да се трансфорат тактическите в оперативни триумфи. 

Това предвижда в своя всекидневен разбор за обстановката в Украйна Институтът за проучване на войната (ISW).
 Русия разучава хванатите в Украйна западни оръжия, разкрила е недостатъци
Русия разучава хванатите в Украйна западни оръжия, разкрила е недостатъци

Шойгу: Полша изпраща " отпадъци " на Киев

Руските сили поредно не съумяват да се възползват от тактически пробиви, с цел да маневрират в украинските тилови региони. Следователно те непрестанно дават време на украинците да се отдръпват тактически и да възстановят отбраними позиции, против които руснаците по-късно би трябвало да стартират нови умишлени офанзиви. Този феномен оказва помощ да се изясни извънредно бавният ритъм на съветския прогрес на изток и мощно допуска, че руснаците няма да могат да завземат доста повече земя през идващите месеци, в случай че обстановката не се развие по непредвидени способи.

Руските сили евентуално са изправени пред проблеми с ремонта на бойни самолети заради глобите на Запада и може би се пробват да заобиколят тези наказания, като употребяват връзките на Беларус с по-леки наказания.  Управлението на украинското военно разузнаване (ГУР) съобщи, че съветското и беларуското министерство на защитата са подписали незабавни контракти на 20 август за ремонт и възобновяване на съветска военна авиационна техника на беларуска територия, за която се оповестява, че ще бъде употребена в Украйна.

Западните наказания против Русия значително не разрешиха прехвърлянето на съоръжение към страната Русия , до момента в който глобите против Беларус значително са ориентирани към обособени беларуски субекти. Западните страни по-рано са глобили предприятия от беларуския промишлено-военен комплекс, произвеждащи радарни системи, коли и ремонтиращи верижни транспортни средства, само че не е ясно доколко глобите са засегнали беларуския импорт на авиационни ремонтни елементи.
 ISW: Лукашенко даде небето над Беларус на Путин
ISW: Лукашенко даде небето над Беларус на Путин

Руската бойна авиация нанася удари

Украинският общоприет щаб заяви, че съветските сили са трансферирали някои неуточнени средства за противовъздушна защита в Беларус от Русия на 21 август. Украинският общоприет щаб също заяви, че съветските сили ще затворят избрани сектори от съветското въздушно пространство в Липецк, Воронеж и Белгородски области за интервала 22-25 август. Руско-беларуското съглашение може да допуска, че съветски чиновници се пробват да заобиколят глобите против Русия , защото може да е по-лесно да се внасят елементи за ремонт в Беларус, в сравнение с в Русия.

По-конкретно за бойните дейности на 21 август се оповестява, че съветските сили са провели няколко офанзиви югозападно и югоизточно от Изюм, евентуално в опит да отхвърлен украинските контраатаки или да си възвърнат контрола над освободените от Украйна територии в региона. Украинският общоприет щаб заяви, че съветските сили несполучливо са провели разследваща интервенция в посока Пасика-Богородичне и са почнали несполучливо нахлуване в посока Довхенке-Долина, двете направления югоизточно от Изюм.

Руските сили също по този начин са почнали несполучлив опит за разузнаване в посока Петрополия-Дмитровка и не са съумели да напреднат в посоките Нова Дмитровка, Дибривне и Кранаухивка (всички югозападно от Изюм).

ISW по-рано оцени, че украинските сили са освободили Богородично, Дмитровка и Дибривно и съветските офанзиви в тези направления може да значат, че се пробват да си върнат изгубени територии и да попречат на украинските сили да напреднат от тези освободени позиции по-нататък в територията, следена от Русия.

Руските сили са подхванали наземна офанзива югоизточно от Сиверск, само че не са съумели да напреднат към селището на 21 август. Украинският общоприет щаб заяви, че съветските сили несполучливо са се пробвали да настъпят от Берестове към Ивано-Дариевка, надлежно на към 17 км и 12 км югоизточно от Сиверск. Руски и украински източници оповестяват, че съветските сили са обстрелвали Сиверск, Григоровка, Верхнокамянске и Ивано-Дариевка.

Руските сили са се пробвали да настъпят югозападно от град Донецк и не са провели настъпателни интервенции на административната граница на област Донецк-Запорожие на 21 август. 

Руските сили не са направили никакви доказани наземни офанзиви и по оста на град Харков на 21 август. Украинският общоприет щаб заяви, че съветските сили са направили въздушен удар покрай Стари Салтив, почти на 45 км североизточно от град Харков. Руските сили употребяват танкова и ракетна артилерия, с цел да обстрелват град Харков и селища на север, североизток и югоизток и са провели въздушно разузнаване покрай Велики Проходи, почти на 28 км северно от град Харков.
 Затягат комендантския час в Харков и региона
Затягат комендантския час в Харков и региона

Специални ограничения за Деня на независимостта на Украйна

Руските окупационни управляващи са нараснали контрола върху окупираните региони в Украйна посредством засилено пречистване и похищение на цивилни. Ръководителят на украинската Херсонска регионална администрация Ярослав Янушевич предизвести на 21 август, че това се случва преди Деня на независимостта на Украйна на 24 август.

Това се случва на доброволци и локални украински чиновници, които отхвърлят да сътрудничат на окупационните управляващи.

Продължава и културното усвояване на по-младото население.  Ръководителят на Донецката национална република (ДНР) Денис Пушилин съобщи на 21 август, че съветските управляващи към този момент са доставили повече от 200 000 от плануваните 3,3 милиона учебници в окупираните градове в Донецка област в подготовка за идната образователна година.

Представители на Луганската национална република (ЛНР) оповестиха на 21 август, че Новодеркул, Луганска област, е хазаин на първата гала по полагане на клетва на Националното придвижване на кадетите на съветската млада войска (Юнармия) в окупираните територии. ISW по-рано оцени на 17 юли, че новите формирования на Юнармия е малко евентуално да влязат в борба за известно време, защото организацията набира доброволци на възраст от осем до осемнадесет години.

Руските чиновници обаче не престават да срещат необятна опозиция от украински учители и родители  да вземат участие в следената от Русия просветителна система.

Институтът не получава никакви класифицирани материали от какъвто и да е източник, а употребява за прегледите си единствено обществено налична информация от съветски, украински и западни източници и обществени мрежи, както и сателитни изображения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР