Малкият италиански град Прато в регион Тоскана успял да избегне

...
Малкият италиански град Прато в регион Тоскана успял да избегне
Коментари Харесай

Италиански град, избегнал епидемията, благодарение на многото китайци там

Малкият италиански град Прато в район Тоскана съумял да избегне епидемията от новия ковид, с помощта на забележителния дял китайци в популацията му, които овреме подхванали защитни ограничения, съобщи Радио Китай.
Една четвърт от жителите на Прато са китайци - 250 000, откъдето идва и прозвището му " дребния Китай ". Това е третият в Европа град с най-голяма китайска общественост след Париж и Лондон. Китайците в Прато са заети най-вече в текстилната индустрия. 
По думите на притежател на локална текстилна компания, представен от радио Китай, тамошните китайци съблюдават дисциплинираност и почитат разпоредбите . Още след Китайската нова година те почнали с карантината - доста по-рано от оповестяването ѝ от италианското държавно управление.
" На вратите на затворените магазини бяха залепени известия, на които бе написано, че китайците, които се завръщат от родината, би трябвало да поемат персонална отговорност за своето здраве и това на другите и да останат 14 дни под карантина. Ако им се наложи да излизат, наложително да носят маски. Постепенно италианците също започнаха да им подражават и да носят маски ".
Китайците живеят и работят в този дребен италиански град повече от 30 години и са се интегрирали добре измежду локалното население, което ги приема с ненаситност ", означи още Радио Китай.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР