Малките и средни предприятия в България работят близо 1,5 мил.

...
Малките и средни предприятия в България работят близо 1,5 мил.
Коментари Харесай

В малките и средни предприятия работят 75% от заетите в реалната икономика

Малките и междинни предприятия в България работят близо 1,5 благ. души - или 75 на 100 от всички заети в действителната стопанската система. Затова националната политика в поддръжка на тези предприятия е извънредно значима. Това съобщи вицепремиерът по икономическата и демографска политика Валери Симеонов по време на полемиката „ Повишаване на успеваемостта на политиките за дребни и междинни предприятия “.

Мащабът на заетата работна ръка и брутния артикул, създаван от дребните и междинни предприятия в България, бяха главните акценти в изявлението на Симеонов.

Вицепремиерът уточни, че националната тактика за развиване на дребните и междинни предприятия 2014-2020 е създадена съгласно водещите правила на Акта за дребния бизнес на Европейската комисия и има за цел да насърчи предприемачеството, да усъвършенства изискванията за икономическа активност, да разшири достъпа до финансиране на дребния бизнес, както и позициите им на интернационалните пазари.

Симеонов означи, че по време на идното председателство на Съвета на Европейския съюз, България насочва три съществени послания – консенсус, конкурентоспособност и кохезия. И трите са с непосредствено отражение и капацитет да слагат акцент върху дребния и междинен бизнес, като българското държавно управление има волята това да се осъществя.

"Основен приоритет на държавното управление е и намаляването на административната тежест както за бизнеса, по този начин и за жителите. В момента тече цялостен разбор във всички министерства, организации, второстепенни разпоредители, безусловно всеки ден отпадат процедури или се усъвършенстват съществуващите ", съобщи Симеонов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР