Малки, шарени, необичайни. Гледаме на пъдпъдъчите яйца повече като на

...
Малки, шарени, необичайни. Гледаме на пъдпъдъчите яйца повече като на
Коментари Харесай

Пъдпъдъчите яйца – малкият голям дар от природата

Малки, шарени, необикновени. Гледаме на пъдпъдъчите яйца повече като на екзотика. Нямаме разбиране за какво въобще да ги купуваме, като си имаме кокоши яйца - доста по-големи и чудесно познати. Който обаче е уверен, че ние сме това, с което се храним; който избира да приема нужните хранителни субстанции и детайли не посредством съмнителни хапчета и добавки, а по най-естествения метод - посредством храната, най-малко е чувал какво благосъстояние са те.

Свойствата им от дълго време са известни на китайската и японската медицина. Аз персонално чух за техните качества от прочут, претърпял онкологична интервенция. За поддържане статуса на организма си всеки ден той приема по едно сурово яйце, плюс това всекидневно ги яде и приготвени по друг метод.

Какво съдържат
Определят пъдпъдъчите яйца като калорийна бомба. По отношение на скъпите витамини и микроелементи, те отвред превъзхождат кокошите. За разлика от тях не съдържат неприятния холестерол, в тях в никакъв случай няма салмонела, не провокират алергии, таман противоположното - имат противоалергично деяние.
Богати са на витамини А, В, В12, фосфор, натрий, калций, желязо, рибофлавин, селен, мед, хром.

За какво са потребни

Те се употребяват за увеличение на апетита, подтикват храносмилането и обмяната на веществата. Помагат при запек, и мускулна уязвимост.

Укрепват костите понижават ставните и мускулни болки.

Помагат при бодърствуване, главоболие, нарушавания на нервната система, болки в мускулите, лющене на кожата, опадване на косата.

Подобрява функционалността на черния дроб, подобаващи са при болести на сърцето, при анемия.

Пъдпъдъчите яйца покачват имунитета, от който имаме още по-голяма потребност пред прага на зимата. Помагат при стрес и изтощеност.

Яйцата са изключително потребни за деца за стимулиране на развиването им, както физически, по този начин и душевен. Изяждането на 1-2 яйца дневно е фактор за по-добра памет, постоянна нервна система, по-добро развиване и по-малко заболявания.

Пъдпъдъчите яйца оказват помощ при съществуването на ракови тумори. Лизозимът, съдържащ се в тях, е кадърен да унищожи бактериалната клетъчната мембрана, което въздейства отрицателно на раковите формирания.

Могат да разтварят камъните от бъбреците, черния дроб, жлъчния мехур.

Насищат простатата с витамини, минерали и аминокиселини, които усилват половата потентност при мъжете. Подобряват статуса на бременните дами и усилват млякото при кърмачките.

Полезни са при високо кръвно, диабет, язви, гастрит, панкреатит, белодробна туберкулоза.

Използват се в медицината – от тях се прави лекарство срещу алергии и в козметиката – за подсилване на косата, възстановяване тонуса на кожата, употребяват се за маски за лице и коса.

Препоръчва се потреблението им в региони, където екологичната среда е влошена. На хора, подложени на радиокактивно излъчване, тъй като спомагат изхвърлянето на тежките метали и токсини от организма.

Как се одобряват
Може и сурови, даже се предлагат по този начин, тъй като при обработка част от потребните субстанции се унищожават. Сутрин на гладно - това е положително начало на деня. Не бива да се прекалява с количествата. За хора с проблеми с черния дроб – не повече от пет дневно. Ако ще ги варим, ни трябват към 5 минути. Тяхна специфичност е, че мъчно се белят и чупят.

Как се подготвят
Като всички яйца - сурови, варени или пържени. Сварени те могат да са ефектна декорация на салати, а и да са част от главното ядене. Например можем да приготвим кюфтета с яйца, като обвием свареното яйце с кайма и пържим. Ето и една бърза рецепта: Върху канапе от картофено пюре слагаме забулените пъдпъдъчи яйца. Гарнират се със зеленчуци, каквито има сега. Който харесва, може да добави лъжица кисело мляко.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР