Малки и големи, деца и горски педагози от Северноцентрално държавно

...
Малки и големи, деца и горски педагози от Северноцентрално държавно
Коментари Харесай

Горски педагози от СЦДП учиха деца на грижа за гората

Малки и огромни, деца и горски педагози от Северноцентрално държавно дружество - Габрово, се веселиха и учиха дружно едни от други на фестивала „ Fun Навън “ в гр. Трявна. Децата твориха с ръце, въображение и разум - дървени медальони и картички от естествени материали.



Любопитните узнаха по какъв начин преди години хората са палили огън с кремък, обработен прахан и чакмак. Освен това научиха и по какъв начин се вършат значими за избрани обстановки възли с въже. От занимателните просветителни игри, максимален интерес провокираха " Верни и неверни изказвания ", " Познай кое животно съм ", " Отидох в гората и в раницата си сложих... " и други. Някои от малчуганите " гасиха пожар ", други броиха годишни пръстени, а трети слушаха с любознание за смисъла и природата на дивите животни.

Служителите на СЦДП демонстрираха с игра значимата роля на лесовъда, в която всяко дете се срещна с взаимовръзката сред обособените дървета, климата, животните и индивида. Всичко това се реализира с помощта на горските педагози инж. Боян Топузов от ДЛС Росица, инж. Благовест Михайлов от ДГС Плачкоци, инж. Грета Радковска и инж. Милен Бобонков от ДГС Горна Оряховица, както и Росица Гатева от централното ръководство на СЦДП.



Неизменна част от изпълнената с игри и лъчезарност атмосфера бе просветителният мобилен павилион " Горичка в количка ", възложен с общителното подпомагане на Югозападно държавно дружество - Благоевград.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР