Малък японски остров в префектура Фукуока, беше обявен за обект

...
Малък японски остров в префектура Фукуока, беше обявен за обект
Коментари Харесай

ЮНЕСКО обяви прокълнат остров за световно наследство

Малък японски остров в префектура Фукуока, беше разгласен за обект от международното завещание на ЮНЕСКО преди броени дни.

Това до известна степен го трансформира в туристическа дестинация, само че посетителите би трябвало да са деликатни или по-добре да не вървят въобще там.

Остров Окиношима, дружно с още два острова, намиращи се в територията на град Мунаката се считат за свещени, поради античните шинтоистки светилища, издигнати на тях. И до момента в който първите два острова могат да се нарекат "безопасни ", остров Окиношима крие антично проклинание, което може да застигне всеки, осмелил се на де следва шинтоистките обичаи и поверия.

 Както множеството обичайни вярвания и фолклорни предания, залегнали в японската просвета, в която шинтоизмът има значима и определяща роля от антични времена насам, историите за храма, на дребния ненаселен остров, не трябва да се подценяват.

Според историята на троицата храмове в Мунаката, островът "винаги ще бъде затворен за обществото ", тъй като над него тегне проклинание.

Иначе казано: не идвайте тук, в случай че не желаете да разгневите духовете!

 Ако сте жена, даже не си помисляйте да посещавате Окиношима. Според преданията всяка жена ще бъде превърната в камък, в случай че се приближи до него. Тази земя, която е потопена в религиозната традиция на шинтоизма, е непокътната особено за мъжете. Но и към тях има прецизни условия в случай че въпреки всичко имат някаква работа на островчето: При завръщането си от острова мъжете би трябвало да се разкарат, да се пречистят и най-после в никакъв случай да не приказват за това, че са били там.

Въпреки, че на острова се позволяват мъже, там живее единствено един човек — пазителят на храма "Окицу-гю " от 17-ти век, който уважава антични шинтоистки божества.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР