Маки бери е малко плодче, като лилаво зрънце, произхождащо от

...
Маки бери е малко плодче, като лилаво зрънце, произхождащо от
Коментари Харесай

Странични ефекти от консумацията на маки бери

Маки бери е малко плодче, като лилаво зрънце, произхождащо от региона на Патагония в Южна Америка. Това е относително ново допълнение към света на суперхраните, само че към този момент си е спечелило известност с високите си равнища на антиоксиданти и противовъзпалителни свойства. Тези изгоди се дължат на високото наличие на антоцианини, тип флавоноид, който придава на зрънцето мрачно виолетов цвят.

Ползи от маки бери

Маки бери постоянно се употребява под формата на добавка, само че може да се откри и под формата на сок, прахуляк и цели плодове. Твърди се, че има леко стипчив усет, сходен на този на алените боровинки.

В допълнение към своите антиоксидантни и противовъзпалителни изгоди, се споделя, че маки бери има позитивен резултат върху здравето на сърцето, ръководството на тежестта и равнищата на кръвната захар. Необходими са обаче повече проучвания, с цел да се разбере изцяло степента на тези изгоди от маки бери.

Като цяло маки бери е обещаваща суперхрана, която може да предложи редица изгоди за здравето, само че е значимо да се употребява умерено и да сте наясно с евентуалните му странични резултати.

Известно е с високото си наличие на антиоксиданти и се употребява от епохи като обичайно лекарство за разнообразни здравословни положения. Въпреки това, както всяка друга храна или добавка, маки бери може да има някои странични резултати.

 Маки бери

Нежелани резултати след консумация на маки бери

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР