Македонският външен министър Буяр Османи потвърди, че няма напредък в

...
Македонският външен министър Буяр Османи потвърди, че няма напредък в
Коментари Харесай

Скопие:Няма напредък. Политиката в София е фокусирана върху вътрешни проблеми

Македонският външен министър Буяр Османи удостовери, че няма прогрес в регулирането на връзките сред София и Скопие и остават разликите.

" Нашият фокус сега е работата по контракта с България, за който имаме някои разлики, само че политиката в София е фокусирана върху техните вътрешни проблеми и изборите, които ще се проведат скоро ", сподели Османи.

Македонските ръководещи разясниха по-рано, че считат да " замразят " тематиката, до момента в който не минат изборите у нас, с цел да не стане част от предизборната акция у нас.

По думите му този интервал би трябвало да се употребява за това общата комисия по исторически и просветителни въпроси да одобри годишния отчет за работата си и проект за деяние.

" В момента, в който имаме годишния отчет на комисията, проекта за деяние и фокуса на българската политика върху тези въпроси, мисля, че можем да определим дата за комисията. Това няма да реши нещата, по които имаме разлики, само че въпреки всичко ще сътвори по-високо равнище на доверие, с цел да продължим с общите тематики ", сподели Османи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР