Македонският премиер Оливер Спасовски, вицепремиерът Буяр Османи и здравният министър

...
Македонският премиер Оливер Спасовски, вицепремиерът Буяр Османи и здравният министър
Коментари Харесай

Коронавирусът изпрати в изолация премиера и няколко министри на РС Македония

Македонският министър председател Оливер Спасовски, вицепремиерът Буяр Османи и здравният министър Венко Филипче от през днешния ден са в изолираност заради контакти с потвърдено инфектиран с ковид – кмета на град Куманово.

От държавната пресслужба в Скопие оповестиха публично, че в изолираност са още и просветният министър Арбер Адеми, както и държавният секретар в здравното министерство Владимир Милошев. Всички те са взели участие през вчерашния ден в срещата с кмета на Куманово Максим Димитриевски, чиято проба за ковид е позитивна. Куманово, дружно с Прилеп, е измежду най-засегнатите от пандемията градове в републиката.

“Правителството на районен съд Македония бе квалифицирано за сходен сюжет. Работата на държавното управление продължава без спиране посредством цифровата връзка. В изискванията на изолацията има постоянна връзка и съгласуваност на всички процеси в страната и битката с ковид ”, написа още в формалното известие от кабинета на Спасовски.

В момента в изолираност са някогашният министър председател Зоран Заев и водачът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски.

В районен съд Македония има 974 инфектирани с ковид, 45 умряли и 98 излекувани. 9762 са тестваните за COVID-19. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР