Македонският национален химн е променен заради натиск от София, написа

...
Македонският национален химн е променен заради натиск от София, написа
Коментари Харесай

Сръбска медия: Скопие клекна пред Скопие и си промени химна

Македонският народен химн е изменен поради напън от София, написа сръбският таблоид Вечерне новости.

Белградската медия е разказала по какъв начин известната в югозападната ни съседка певица Тамара Тодевска по време банкет в посолството на Вашингтон в Скопие, даден в чест на Деня на независимостта на Съединени американски щати през вчерашния ден, е изпълнила химна на родината си с "корекции ". Тя е изпяла редовете, в които се загатват дейците на Вътрешна македоноодринска организация (ВМОРО) Яне Сандански, Питу Гули Даме Груев и Гоце Делчев. Имената на четиримата са били сменено с думите: Старо и младо, и мъже и дами са се вдигнали на крайник.

Според белградския вестник "изваждането " на историческите фигури от "Денес над Македония " е било направено под български напън. "Вечерне новости " напомня и за разногласието сред София и Скопие по отношение на етническата принадлежност на Гоце Делчев и изявлението на македонския президент Стево Пендаровски.

От държавното управление на Северна Македония на Зоран Заев са показали, че пропускът на историческите фигури е станал по простъпка. Няма никакви промени в "Денес над Македония ", е пишело в известие на кабинета.

Нито певицата, нито нейни представители на този стадий са взели отношение по въпроса.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР