Македонският журналист Ади Каили от телевизия Алсат пред Bulgaria ON ...

Македонският журналист Ади Каили от телевизия Алсат пред Bulgaria ON

Разгадана ли е мистерията с осмия оцелял от катастрофата на АМ Струма?

Македонският публицист Ади Каили от телевизия Алсат пред Bulgaria ON AIR, че евентуално осмият оживял от автобусната злополука на Автомагистрала " Струма " е 36-годишен емигрант от Близкия изток.

Както стана ясно има разминаване в списъка на оживелите от жестоката злополука на Автомагистрала " Струма " , с който разполагат България и Република Северна Македония, заяви Българска национална телевизия .

Според българския опис , там фигурира името на млад мъж, а в този на западната ни съседка - по-възрастен мъж, който има белгийско поданство .

В македонските медии към този момент излязоха известия по тематиката , като съгласно непотвърдена информация, фигуриращият в списъка на България, се е качил на автостоп на територията на страната ни. По-рано през днешния ден стана ясно, че един от оживелите в злополуката твърди, че са спасени 8, а не седем души.Той се е качил в рейса на територията на България и не е бил в списъка на пасажерите от екскурзията.

Информацията макар че е спорна . Твърди се, че първо е откаран в Травматологията в " Пирогов " , в следствие е липсващ от лечебното заведение.

Оцелелите от болницата ми споделиха , че осем индивида се спасиха. В болницата са единствено седем. Казаха ми, че още един пасажер се е качил при 15-минутната пауза в София. Това се ревизира от разследващите. Оцелелите не познават този човек, описа Ади Каили.

Той видял в списъка на оживелите от злополуката име на арабин или африканец. Според него против малка сума пари се е качил на рейса , с цел да стигне до друга страна . Вътрешното министерство на Северна Македония твърди, че този човек в никакъв случай не е влизал на територията на страната.

Кой разреши този човек да излезе от болница " Пирогов " ?, чуди се македонският публицист .


Източник: fakti.bg