Македонският град Струмица и българският Благоевград ще участват заедно с

...
Македонският град Струмица и българският Благоевград ще участват заедно с
Коментари Харесай

С помощ от ЕС България и Македония ще предлагат общи туристически оферти


Македонският град Струмица и българският Благоевград ще вземат участие дружно с общи туристически предложения, написа скопският вестник " Вечер ", представен в понеделник от Българска телеграфна агенция.

Целта на плана е по този начин нареченото заплитане на туристическия капацитет на Югоизточна Македония и Югозападна България за задържане на туристите за по-дълъг престой в този трансграничен район и развиване на различния туризъм. Проектът се извършва с Благоевградска област в България от неправителствената организация ЕД Планетум благодарение на Европейски Съюз за образуване на туристически възли посредством съдействие на туристическите компании от двете страни.

Предложенията за тези два трансгранични района ще бъдат сложени в интернет платформа, с цел да могат гостите, които идват в Югозападна България, да се срещнат и с естествените хубости в Югоизточна Македония.

В Югоизточна Македония, като се изключи Дойран, гостите не се задържат дълго. Туристическите обиколки до водопадите и историко-културните монументи се свеждаха до момента до еднодневни разходки, написа скопският вестник.

Идеята за този тип общо присъединяване идва от фондовете за предприсъединителна помощ, които поделиха в райони Западна България и Източна Македония и ги оповестиха за общо пространство, показва още изданието.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР