Македонски националисти ни обявиха за татаро-монголиНикой не е очаквал преговорите

...
Македонски националисти ни обявиха за татаро-монголиНикой не е очаквал преговорите
Коментари Харесай

Скопие страда, не иска да си връща с. Гологъзица

Македонски националисти ни оповестиха за татаро-монголи
Никой не е очаквал договарянията сред България и Македония за общи празнувания на историческите дати да минат безпрепятствено и безпроблемно. Но в последните дни комшиите взеха да прекаляват. Първо желаеха да честваме дружно паметта на Гоце Делчев на 7 октомври – датата на която Георги Димитров прави национално изменничество и праща в Скопие костите на героя. Днес пък македонски националисти ни оповестиха за татаро-монголи. За похлупак Бившият шеф на Драматичния спектакъл в Скопие Сашо Тасевски се „ разплака”, че в случай че македонската академия на науките отстъпи и признае Даме Груев за българин, кръстеното на него македонско село ще би трябвало да си върне остарялото име Гологъзица.

Партия „ Единствена Македония “ атакува гневно Македонската академията на науките и изкуствата (МАНИ) с обвинявания, че не отговаряла съответно на „ все по-агресивните претенции на смесената македоно-българска комисия за обзор на македонската история”. Позицията на националистите бе представена от македонския електронен портал A1 On.

У нас тя бе оповестена от организация „ Фокус”. Ето какво гласи

„ Комисията подарява македонската история на България с признаването на цар Самуил за български цар, че Св. Климент и Св. Наум са изпратени от българската страна и са ръкоположени в границите на българската черква и последното, че Гоце Делчев е български бунтовник, от страна на МАНИ царува цялостно безмълвие.
„ Единствена Македония “ припомня на МАНИ, че тя има главната задача да пази националните ползи и да не бъде просто наблюдаващ на македонското обезличаване. МАНИ би трябвало да каже истината, която се основава на исторически източници, както във връзка с произхода и корените на македонския народ, по този начин и за татарско-монголски генезис на българския народ.
Напротив, наподобява, че македонският народ наивно е вярвал, че в МАНИ е съсредоточен най-високият интелектуален капацитет и която би трябвало да пази жизненоважните национални и държавни ползи, откакто към този момент съвсем 30 години страната е самостоятелна и за разлика от прилежащите страни, единствено МАНИ към момента няма създадена национална тактика за произхода като македонски план.
„ Единствена Македония “ предизвестява МАНИ, че след идването на новата национална власт ще бъде търсена отговорност за всички анти-македонски планове и в случай че МАНИ остане съизвършител на марионетното държавно управление в Скопие за заличаване на всичко, което е македонско, и учените би трябвало да поемат отговорност ".


Бившият шеф на Драматичния спектакъл в Скопие Сашо Тасевски също скочи против МАНИ. „ Ако напишете Гоце, Яне, Даме, Гьорче, Климент и Наум като българи, ще би трябвало да преименувате всички топоними и имена на учебни заведения, булеварди, университети, които носят техните имена. А и химна ще би трябвало да промените. Няма да го има към този момент оня стих с Гоце Делчев, Питу Гули, Даме Груев... Ще би трябвало да го пеем с тралала... Делчево няма към този момент да може да се споделя по този начин, а в случай че му оставите името по този начин ще бъде български град. На село Даме Груев ще би трябвало да му върнете остарялото име Гологъзица. Всички монументи с тези дейци ще би трябвало да ги отстраните, тъй като няма да бъдат наши. Ако не промените имената, в случай че останат същите. А тези значими персони ги запишете като България, ще подпишете и че Македония е българска покрайнина. Осъзнавате ли какъв брой сте имбецилни? “, написа Тасевски във Facebook.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР