Македонски националист бе осъден на 4 години затвор заради скубане

...
Македонски националист бе осъден на 4 години затвор заради скубане
Коментари Харесай

Националист бе осъден на затвор за размириците в Скопие


Македонски националист бе наказан на 4 години затвор поради скубане на косата на народен представител по време на размириците в Народното събрание в Скопие през април.

65-годишният Панче Ангелов атакува народния представител Радмила Шекеринска, която сега е министър на защитата. По време на процеса обвиненият се призна за отговорен и се извини на Шекеринска за случилото се.

БГНЕС напомня, че политическото напрежение в Македония взе връх на 27 април, когато опозицията, заобикаляйки процедурата, пристъпи към избор на ръководител на Народното събрание в лицето на етническия албанец Талат Джафери, член на Демократичен съюз за интеграция. Той бе определен от депутати на Социалдемократическия съюз /СДСМ/ и още две албански обединения. Минути по-късно депутатът Зекирия Ибраими от една от албанските партии „ Беса ” взе думата и стартира да пее албанския народен химн.

Всичко това стана в миг, когато пред Народното събрание се организираше следващият марш на публичното придвижване „ За единна Македония ”. От февруари то стачкува против налаганата извън на страната така наречен албанска платформа и упорства за нови избори. Депутатите от СДСМ и от албанските партии бяха заключени в зала за конференции, дружно с група публицисти, само че протестиращите съумяха да влязат там. Зоран Заев и други негови депутати съпартийци бяха бити от протестиращите. Самият Заев бе с разкървавена глава.

В хода на конфликтите пострадаха над 100 души. В един миг президентът Георге Иванов излезе с послание и прикани политическите водачи в страната на съвещания за намиране на излаз от политическата рецесия. /БГНЕС, Агенция Франс Прес
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР