Македония има най-лоши отношения с България, а най-добри – със

...
Македония има най-лоши отношения с България, а най-добри – със
Коментари Харесай

Детектор: Македония има най-добри отношения със Сърбия, а най-лоши – с България

Македония има най-лоши връзки с България, а най-хубави – със Сърбия, демонстрират резултатите от изследване на публичното мнение, извършено от Института за политически изслевания в Скопие за „ Детектор “.

Според него, 56,5% от жителите считат, че най-хубави са връзките със Сърбия. На второ място е Албания с 11,3%, а на трето Турция с 3,3%. В тези граници се правят оценка и връзките с Косово, следвано от Хърватия – 2,6% и Слоения – 1,2%. Отношенията с България са сложени на последно място – единствено 0,9% от интервюираните считат, че те са положителни.

България е сложена преди всичко в изследването на публичното мнение по отношение на това с кои страни от района районен съд Македония има най-лоши връзки. Такова мнение споделят 64,4% от интервюираните. Следва Гърция с 9,2%, Албания с 3,4%, Сърбия с 2% и Косово с 1,2%.

Твърди се, че това е един от редките случаи, в които македонците и етническите албанци са на едно и също мнение. Според резултатите от изследването, и двете групи считат, че България е страната, с която районен съд Македония има най-лоши връзки.

В анкетата е включен и въпрос по отношение на самодейността „ Отворени Балкани “, към която позитивно отношение показват 63,3% от интервюираните, а 15,9% имат отрицателно мнение за нея.

В съпоставяне с аналогично изследване, извършено през 2020 година, поддръжката за „ Отворени Балкани “ нараства, означават анализаторите от Института за политически проучвания, цитира БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР