Макарони - едно любимо ястие на малки и големи, което

...
Макарони - едно любимо ястие на малки и големи, което
Коментари Харесай

Как се правят макарони на фурна - ръководство за начинаещи

Макарони - едно обичано ядене на дребни и огромни, което става за закуска, за вечеря и за десерт. Могат да се комбинират с разнообразни типове сосове, да се хапват сварени със захар и сирене, да се съчетават с извара, с пилешко, със зеленчуци, с морски блага. Могат и да се прибавят към ястия и супи. Изобщо макароните са артикул, който си пасва с съвсем всичко.

Според някои макароните на фурна са десерт, други ги смятат за закуска, а трети избират да вечерят с тях.

Много хора обичат макарони на фурна, само че не се осмеляват да ги подготвят, защото това им се коства много трудоемко. А рецептата е толкоз лесна и приготвената по нея паста постоянно се получава.

Необходими са ви единствено няколко продукта, като би трябвало да обърнете внимание на типа макарони, който ще употребявате за приготвянето на вашия десерт.

Трябва да знаете, че има доста типове паста и с цел да се получат вашите макарони на фурна е належащо да употребявате фусили, фарфалини или пене.

Подходящи са и цветните макарони, които радват окото и биха отключили апетита на всеки хлапак.

За тези, които не са правили до момента, предлагаме тази рецепта, по която могат да създадат своите първи макарони на фурна.

 сладки макарони на фурна Снимка: Стоянка Русенова

Необходимите артикули са:

Макарони - 500 г

Яйца - 5 бр.

Прясно мляко - 800 мл

Сирене - 200 г

Захар - 300 г

Ванилия - 2 бр.

Масло - 50 г

Макароните се сваряват съгласно напътствията на опаковката. Добре е, като изтече посоченото време за варене, незабавно да ги извадите от водата, с цел да не се преварят (все отново ще се подлагат още един път на топлинна обработка).

Яйцата се разрушават с прясното мляко и ванилиите. Сварените макарони се смесват със захарта и натрошеното сирене, до момента в който са още топли, и се разбъркват добре. Налива се яйчената примес и още веднъж се разбърква, с цел да се смесят всички артикули.

Маслото се разпределя най-отгоре. Тавата се поставя в авансово загрята на 180 градуса фурна и пастата се пече към 30-40 минути. След изваждане от фурната може да поръсите макароните с пудра захар.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР