Макар за много хора събуждането без чаша кафе да звучи

...
Макар за много хора събуждането без чаша кафе да звучи
Коментари Харесай

Вместо кафе сутрин

Макар за доста хора събуждането без чаша кафе да звучи невероятно, истината е, че има и други способи, посредством които можем да събудим организма си за новия ден. Прекаляването с кофеиновата напитка може да ви аргументи учестен пулс, раздразнителност, нараснало кръвно налягане.

Повечето хора пият най-малко едно кафе заран и едно следобяд. Ако сте решили да сложите завършек на приема на кафе, предлагаме ви няколко хрумвания за пробуждане на организма.

Кофеиновата утринна напитка може да бъде сменена с чаша какао, да вземем за пример.

Според последните проучвания флавоноидите, които се намират в какаовата напитка, в действителност въздействат доста добре на събуждането на организма и на настроението. Освен това какаото е отлично допълнение към закуската.

Ако този вид не ви подхожда изключително, пробвайте да заместите кофеиновата напитка със пресен въздух. Специалистите считат, че са ни нужни едвам пет минути пресен въздух на терасата или в градината.

 Упражнения

Ако умеем да вдишваме и издишваме вярно, това ще ни набави количеството О2, което е належащо за положителното начало на деня. В допълнение с чистия въздух, успокояващите звуци на природата ще подобрят настроението ни още повече.

Не по-малко ефикасен метод за пробуждане са физическите извършения. Кръвообращението се ускорява единствено от протягането, а в случай че с изключение на него прибавим и няколко извършения, ще се ободрим бързо и без нормалната доза утринно кафе. Ако желаете по-добри и бързи резултати, изберете по-интензивни извършения.

Чаша ментов чай и въобще мирис на мента заран също се приема за добър старт на деня. Според проучвания миризмата на ментата оказва помощ на мозъка да се разсъни, също така уханието успокоява организма, когато е изложен на някакъв стрес.

Ментовият чай е изключително сполучлив и след изобилна закуска – в случай че изпиете чаша от билката, ще се почувствате по-леко. Други различни разновидности са чай от женшен, зелен чай.

Ако пък желаете да опитате нещо ново, изпийте чаша гореща лимонада – за задачата ви трябват един лимон, мед и гореща, само че не вряла вода. Изцедете лимона, прибавете подсладителя и налейте горещата вода.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР