Макар в големите магазини погледът на много българи да е

...
Макар в големите магазини погледът на много българи да е
Коментари Харесай

Съставки и съвети за най-вкусното гуакамоле

Макар в огромните магазини погледът на доста българи да е попадал на надпис авокадо, мнозина от нас не престават да възприемат този плод за прекомерно другоземен и безценен. Но най -вече се чудят по какъв начин той се употребява и защо въобще се употребява.

По-запознатите от нас знаят, че с авокадо могат да се подготвят безчет ястия, както и че поради здравословните си изгоди за човешкия организъм този плод изцяло си коства парите. А какво да кажем за божественото гуакамоле, което няма по какъв начин да бъде приготвено без своята съществена съставна част, авокадото. Което в Мексико, откъдето произлиза и гуакамолето, е известно като Кралицата на плодовете.

Гуакамолето от дълго време е трансферирало границите на Мексико, заради което ацтеките, за които се има вяра, че са измислили този магически дип (казано по нашенски тип разядка), несъмнено биха се обърнали в гроба, в случай че схванат, че в някои елементи по света хората подготвят гуакамоле не с авокадо, а с магданоз!

Тук е моментът да ви споделим, че без значение до каква степен развихряте въобръжението си и прибавяте какви ли не други подправки към домашно приготвеното гуакамоле, то няма по какъв начин то да се назовава гуакамоле, в случай че в него не участва авокадо.

Класическото гуакамоле се подготвя от пресованата или намачкана сърцевина на авокадо, към която се прибавя морска сол, лимонен сок и нещо люто, в най-хубавия случай ситно нарязана мексиканска чушка Чили серано.

 вкусно гуакамоле

Ако се намирате в Мексико, можете да я замените и с изсушена Арбол, още веднъж мексиканска чушка. Но това важи единствено в случай че сте в Мексико, в противоположен случай действате с това, с което разполагате, само че да е люто. Ето какви са нашите оферти:

1. За да придобие вашето гуакамоле типично пикантният или напряко пикантен мексикански усет, използвайте от най-лютите нашенски чушки или се доверете на още по-лютивите им съседки, гръцките люти чушки. От тези, които на външен тип наподобяват сиврия, само че откакто отхапете и една хапка, сте подготвени за извършите няколко обиколки на жилището си.

2. Лукът е измежду наложителните добавки към обичайното гуакамоле, само че тук към този момент може да импровизирате- кромид лук, лук шалот, червен лук, зелен лук и така нататък Но никога праз лук!

3. Традиционно към гуакамолето се прибавя пресован печен чесън и не ви предлагаме да го забравяте.

4. Гуакамоле се прави със зехтин, а не с олио!

5. В множеството елементи на Мексико към гуакамолето се прибавя кориандър и кимион, само че в случай че са ви прекомерно " чуждоземни " подправки, можете да ги замените и с магданоз. Но магданоз като фалшификация, а не магданоз, който да замести самото авокадо!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР