Макар родината на вкусния ананас да е далечната Южна Бразилия,

...
Макар родината на вкусния ананас да е далечната Южна Бразилия,
Коментари Харесай

Защо да пием сок от ананас

Макар родината на вкусния ананас да е далечната Южна Бразилия, през днешния ден той е известен на всички места. Чудните му свойства са безчет, само че преди всичко е това, че ананасът има благотворно въздействие в битката с непотребните килограми.

Мнозина настояват, че едва ли съществува по-тонизираща напитка от сока от ананас. Ако е приготвена от прясно изцеден ананас, е извънредно богата на витамини и минерали, изключително подобаваща за консумация през зимните месеци.

Днес ще ви представим и други основателни аргументи да включите ароматния сок в дневното си меню. Разбира се, имайте поради, че натуралните сокове от ананас, които се продават в комерсиалната мрежа, сигурно губят много от потребните качества, които може да ви даде прясно изцеденият.

Сокът от ананас подтиква имунната система и унищожава бактериите в устната празнина. Препоръчва се при проблеми с венците и пародонтоза. Веществото бромелаин, което се съдържа в ананаса, бори сполучливо астмата. Той също подкрепя синтезирането на колаген, които се съдържа в кожата, костите и хрущялите. Натъркайте лицето си с комат ананас и ще забравите за проблемите с мазната кожа.

Пиенето на чаша сок от ананас на ден може доста да помогне за облекчение на признаците и признаците на артрит, заради противовъзпалителния си резултат. Сокът от ананас също дава облекчение и при болки в мускулите. Яденето на този плод укрепва костите. Присъствието на ензима бромелаин се смята за причина за понижаване на инфектиране и отичане.

 Прясно изцеден сок от ананас

Сокът от ананас понижава хипертонията заради съответно наличие на калий и по-малко количество натрий. Тази съразмерност на калий и натрий е най-хубавият метод за битка с високото кръвно налягане. Чаша сок от ананас съдържа към 1 милиграм натрий и 195 мг калий. Така че се допуска, че хората, страдащи от хипертония, могат да се любуват на сок от ананас постоянно.

Не бива обаче да се прекалява с несъразмерната приложимост на ананас, тъй като води до нараснала киселинност в стомаха и може да аргументи гастрит или да обостри към този момент действителен. На бременните дами пък не се предлага изобщо да ядат ананас или да пият сока му. Той се употребява в последните месеци от бременността, тъй като форсира раждането.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР