„Макар при извънредни обстоятелства, правителството предлага промени в бюджета на

...
„Макар при извънредни обстоятелства, правителството предлага промени в бюджета на
Коментари Харесай

Гечев към Горанов: Защо теглите заем, щом има 10 млрд. фискален резерв

„ Макар при изключителни условия, държавното управление предлага промени в бюджета на Република България при нулифицирана бюджетна прогноза – по обясними аргументи тя към този момент не е реалност. Не е реалност, че ще се усили Брутният вътрешен продукт до 127 милиарда лева Вече не е настоящо, че бюджетното ни салдо ще бъде нулево.

Вече не е допустимо безработицата да бъде 4%, както е заложено, при никакъв сюжет за 2020 година Вече не е допустимо междинната работна заплата да е към 1400 лева тази година и 1500 лева следващата година. Вече не е допустимо, обърната е наклонността, да се понижава държавният дълг – с препоръчаната актуализация той би могъл още тази година да се увеличи с 8,3% “.

Това съобщи проф. Румен Гечев, депутат от ПГ „ Българска социалистическа партия за България “, в Бюджетна комисия. Той добави, че направеното предложение за актуализация на бюджета е без средносрочна бюджетна рамка за 2021-2022 година, което слага под подозрение всички препоръчани калкулации и че зад числата няма безусловно никакви планове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР