Макар пържолите на скара да се смятат за класика, никак

...
Макар пържолите на скара да се смятат за класика, никак
Коментари Харесай

Как се приготвят перфектните пържоли на фурна

Макар пържолите на скара да се считат за класика, по никакъв начин не е мъчно да ги приготвим и на фурна, а и постоянно по този метод стават доста по-вкусни и по-сочни. Независимо дали става въпрос за пилешки, свински или телешки пържоли, в случай че знаем верния метод за приготвянето им на фурна, няма въобще да ни е проблем да изненадаме и очароваме своите посетители, близки и другари.

Ето 2 изпитани предписания, които можете да изпробвате:

Печени пилешки пържоли с кашкавал

Необходими артикули: 6 бр. пилешки пържоли от бутчетата, 80 г олио, 3 г свеж риган, 3 г прясна мащерка, 1 ч. л. червен пипер, 1 ч. л. черен пипер, 7 с. л. соев сос, 40 г настърган кашкавал

 Свински пържоли на фурна

Начин на подготвяне: Пилешките пържоли се измиват и се изсипват в намазаната с половината от олиото тава. Мащерката и риганът се нарязват и дружно с всички подправки и останалото олио, само че без кашкавала, се смесват в купа. С тази примес се напръскват пържолите и се поръсват с половината от настъргания кашкавал. Пекат се за към 40 минути в авансово загрята на 180 градуса фурна. След това се обръщат, поръсват се с останалия кашкавал и се пекат още към 10 мин.

Свински пържоли в гювеч

Необходими артикули: 1.5 свински пържоли без кост, 1 с. л. сол, 1 с. л. мащерка, 1 дафинов лист, 1 с. л. риган, 4 с. л. олио, 3 глави кромид лук, 2 скилидки чесън, 50 г брашно, 50 г масло, 1 с. л. мед, 500 мл бира

Начин на подготвяне: В купа се смесват стритият дафинов лист, солта, мащерката и риганът и с тази примес се подправят измитите авансово пържоли. Остават се да престоят по този начин 3 часа, с цел да попият в тях подправките.

Олиото се загрява и в него се запържват за малко пържолите от двете страни, след което се трансферират в гювеч. В него се изсипва бирата, смесена с меда, и пържолите се пекат към 2 часа. Когато са подготвени се изваждат и се поставят в съда, в който ще бъдат сервирани.

В купа се смесват брашното и омекналото месо и към тях се прибавя сосът, който е останал в гювеча. Всичко това се загрява, като се разбърква, до момента в който сосът се сгъсти. Това става за към 5 мин. С по този начин приготвения сос се заливат пържолите и са подготвени за поднасяне дружно с гарнитура от картофено пюре, ориз или задушен грах.

Опитайте още: Пържоли с кашкавал, Пържоли с домати и бира, Пържоли в йенска [тенджера], Пържоли с горчица и вино, Задушени свински пържоли.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР