Макар много хора да вярват, че приятелството е вечно, реалността

...
Макар много хора да вярват, че приятелството е вечно, реалността
Коментари Харесай

Кога умира приятелството?

Макар доста хора да имат вяра, че другарството е постоянно, действителността демонстрира, че не е тъкмо по този начин. Обикновено хората са вманиачени да дискутират какво убива любовната връзка, и доста рядко се приказва за аргументите, които могат да доведат до краха на този друг, само че не по-малко скъп тип взаимодействие.

Едно проучване потвърждава факт, на който всички сме ставали очевидци - множеството от другарствата, основани в учебно заведение или колежа не не престават даже и една година. И до момента в който другарствата в зрелостта могат да са до живот, някои от тях се усещат като присъда. Как да разберем по кое време е времето да прекъснем влияещи ни зле връзки?

Понякога е явно: по този начин нареченият „ другар “ ви лишава нещо - парите или колегата, или каквото можете да се сетите.

Друг път истината може да се окаже не толкоз забележима. Например в случай че имате другар, който се бори с привързаност. Или подобен, който коренно трансформира възгледите си. Можете ли да изоставите отегчителен другар или да приемете, че приятелите не са единствено, с цел да се забавлявате дружно? А какво вършиме, когато едно другарство стартира със мощна връзка, а след това постепенно стартира да се изпарява? Лошо ли е да се откажете от сходен жанр връзки?

Не се нуждаете от лист с верни и неверни аргументи да прекратите обещано другарство. Вземете решение със сърцето си и съгласно това по какъв начин се чувствате. Ето и седем въпроса, които е добре да си зададете, с цел да си изясните обстановката, при положение, че имате съмнение във връзка с някоя от другарските си връзки:

 Peder Severin Krøyer - A luncheon. The artist, his wife and the writer Otto Benzon, 1893

ИСКРЕНО ЛИ Е ТОВА ПРИЯТЕЛСТВО ИЛИ ПО-СКОРО ПРИЛИЧА НА СДЕЛКА?

Имате ли другари, които са такива единствено поради изгодите, които могат да извлекат от вас? Предупредителните знаци са - когато другар непрекъснато се пробва да ви продаде нещо, постоянно ви моли за пари назаем, или счита, че сте му задължен (Дължиш ми да гледаш децата един следобяд, тъй като се грижех за кучето ти преди време). Тези другари непрестанно прекрачват границата сред другарството и работата.

Ползите може и да не са от материално естество. Вие сте другари с тях, тъй като ви харесват, а по този начин повдигат самочувствието си. Приятели сте и тъй като ви поддържат дотолкоз, че когато се неуспехите в реализирането на проектите и фантазиите си, може да обвинявате тях, а не себе си.

В резюме - вгледайте се в връзките си в елементи и вижте дали във взаимоотношенията ви може да се прокрадне думата „ потребление “. В последна сметка имате потребност от другари, а не от придружители.

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ съдебна експертиза В ПОДДЪРЖАНЕТО НА НЕЗДРАВОСЛОВНИ НАВИЦИ?

Научните проучвания са потвърдили, че отношението ви към личното ви здраве и навиците, свързани с него, е в директно отношение със обществените ви връзки.

Оказва се, че здравословните и нездравословните привички се популяризират в дребни другарски групи. За образец, нездравословните привички като този да подценявате другия или непрекъснатото да мрънкате може да обзет и приятелите ви. Дори болестното положение на наднормено тегло или питателните разстройства могат да се окажат допустими за вашата група от другари.

Още по-лошо, в случай че сте подвластни от алкохол или опиати, а това се приема за нещо естествено измежду приятелите ви, ще е още по-трудно да се разграничите от тях.

В идеалния случай приятелите си оказват помощ взаимно да се хранят здравословно, да упражняват и даже дружно, колкото и да е мъчно, да откажат пушенето да вземем за пример. Но в случай че вашите другари ви дърпат надолу или ви притискат да се напивате или пушите с тях, откакто сте им дали ясно да схванат, че не желаете, най-вероятно е настъпило времето да прекратите това другарство.

 Henri de Toulouse-Lautrec (1864-1901), Le sofa, 1895, Metropolitan Museum of Art, New York

ЧУВСТВАТЕ ЛИ съдебна експертиза МАНИПУЛИРАНИ?

Манипулиране значи ръководство на непознатите страсти с неблагоразумна цел. Манипулаторът се старае да накара някой да се усеща зле. Изключително мъчно е да се разпознае, тъй като да бъдете манипулирани значи да сте в ролята на жабата, оставена в купа с вода, която постепенно се стопля. Само когато излезете от обстановката, можете да прецените какво в действителност ви се е случило.

Има и някои сигнали: другарството ви наподобява излишно пришпорвано. Дори не намирате думи да го опишете. „ Сложно е “ е изразът, на който разчитате, когато се опитате да разкажете за отровното другарство.

Същевременно стартирате да се променяте и не към положително - към този момент сте по-малко щастливи, по-несигурни, по-неуверени. Налага се непрекъснато да се извинявате. Чувствате, че постоянно нещо не е наред. Дори питате приятеля си какво се е случило, само че отговорът (или мълчанието) ви объркват даже повече.

Всеки един от тези знаци би трябвало да светне алената лампичка в главите ви. Изследване от 2016 година сочи, че операцията се свързва с неуважение на значими за едно другарство характерности - опцията да се показват възприятията и мислите, човек да получава нужната поддръжка, да може да прекарва със съответния другар занимателно времето си, и постоянно да може да разчитат един на различен.

ПРИЯТЕЛИ ЛИ съдебна техническа експертиза САМО ЗАЩОТО ИМАТЕ ОБЩИ ИНТЕРЕСИ?

Понякога разчитаме на нечие другарство единствено тъй като имаме доста общо между тях. Но дали сте приключили едно и също учебно заведение или изглеждате еднообразно няма значение за едно същинско другарство.

Кое тогава е значимо? Проучване измежду 1400 индивида, направено през 2012 година, изследва другарства сред хора от разнообразни раси, полова ориентировка и пол, и другарства, при които тези фактори липсват. Хората, които имали другари, с които се разграничават, оценявали по-малко еднаквостта в метода на живот, полезностите и опита. Ценното било в това да се изградят основите на едно устойчиво другарство - доверие, почтеност, почитание и поддръжка.


On the Bridge, Georg Pauli, 1888

ВИЕ ЛИ ПОЛАГАТЕ ПОВЕЧЕТО УСИЛИЯ, ЗА ДА ПРОСЪЩЕСТВУВА ТОВА ПРИЯТЕЛСТВО?

Звучи ли ви познато: „ Сигурен съм, че той е имал желание да почисти колата ми, когато му я дадох назаем, само че най-вероятно не му е останало време. “ Вие оправдавате егоистичното и неуважително държание. Вие сте индивидът, който дава концепциите, прави проектите и е подготвен да ги промени, в случай че не са угодни на приятеля ви. И несъмнено, вие сте тези, които са отсреща, когато имат потребност от поддръжка - вие ги успокоявате, вие ги разведрявате: „ Разбира се, че си прелестен човек. Нека да си приказваме за това какъв брой си готин. Отново. “

Ако другарството ви се крепи единствено на вашите старания, вие сте служащ, а не другар. Време е да обмислите да напуснете.

МОЖЕТЕ ЛИ ДА РАЗЧИТАТЕ ЕДИН НА ДРУГ?

Звучи като факсимиле, само че е значимо. Приятелите ви не трябва да са като слушалките ви - постоянно да липсват, когато се нуждаете от тях, и да се появяват, когато към този момент не се нуждаете от тях.

Приятелството се свързва с избрания като подобие и споделеност и в случай че не можете да ги приложите към обещано другарство, може би то не е такова.

В песните за другарството, в които се пее „ Винаги ще бъда до теб “ и „ Ще ти бъда другар и ще ти оказа помощ да продължиш “, тези изречения значат доста повече от пеенето им дружно, до момента в който се държите за ръце. Добрите другари се поддържат взаимно и даже при разликите посред им те се пробват да открият салдото и да го поддържат.

Разбира се, през годините този баланс няма да е постоянно постоянен и постоянен. Възможно е да преживеете житейска рецесия, до момента в който вашия другар бива нараснал. Но положителните другари са такива, тъй като споделят дружно триумфите и компликациите си. Трябва да сте уверени, че без значение от събитията, от вашия другар ви дели едно телефонно позвъняване.

„ Всеки може да е съпричастен със страданията на другар, само че е нужна доста фина душа, с цел да е съпричастен и с триумфите му. “, споделя Оскар Уайлд, по тази причина не забравяйте какъв брой е значимо приятелите да са до вас освен при неуспех или в страдалчество, само че и да споделят успехите ви и радостните мигове в живота ви без злоба.

 Hanna Pauli, Friends, 1900-1907, National Museum of Fine Arts, Stockholm

 МОЖЕТЕ ЛИ ДА БЪДЕТЕ СЕБЕ СИ?

Нека не забравяме, че се държим друго в разнообразни обстановки - държанието ни е едно, когато сме на изявление за работа и напълно друго, когато сме на посетители на баба си. Но в случай че се постанова да се преструвате с ваш другар, да криете разнообразни неща от него, или се чувствате засрамени след среща, по-добре се откажете от това другарство. Никога не забравяйте думите на Шекспир: „ Приятел е този който знае всичко за теб и все пак те обича! “

Стотици проучвания и хилядолетната история на човечеството потвърждават, че общуването с същински другари е едно от най-прекрасните усеща, което може да способства за нашето благополучие и здраве.

Прекъсването на взаимоотношенията с неправилните хора е мъчно за взимане решение. Най-вероятно е имало време, в което сте били в действителност близки, другояче нямаше да се измъчвате с въпроси дали си е коствало. 

Приятели ще идват и ще си отиват от живота ви. Някои ще са такива според от средата - дали сътрудници или съученици. И в това няма нищо неправилно. Но същинския другар не би ви наранил, манипулирал или употребявал, нито би ви притискал да станете подобен, какъвто не сте. Истинският другар ще ви помогне да сте по-добри, по-щастливи, по-здрави и повече себе си.

„ Приятелството е най-трудното за пояснение нещо на света. Това не е нещо, което се учи в учебно заведение. Но в случай че до момента нищо не сте научили за смисъла на другарство, значи нищо не знаете за живота. "  ~ Мохамед Али

Източник: businessinsider.com
Картини: Wikipedia, заглавна ~ P.S. Krøyer- Hip, Hip, Hurrah! (1888)

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР