Макар компанията Microsoft вече да обяви, че операционната система Windows

...
Макар компанията Microsoft вече да обяви, че операционната система Windows
Коментари Харесай

Microsoft пусна олекотена версия на Windows 10

Макар компанията Microsoft към този момент да разгласи, че операционната система Windows 10 е престанала да бъде за нея предпочитан артикул от април 2018 година, тя към момента се занимава с нея, подобрявайки и доработвайки някои нейни детайли, с цел да предложи на потребителите най-хубавото преживяване по време на приложимост. Днес тази IT-компания направи това, което никой не е очаквал от нея – тя сътвори и пусна олекотена версия на десетия Уиндоус, в който няма непотребни файлове над 2 GB.

Операционната система Windows 10 съдържа в себе си няколко разнообразни файла, разширения и допълнения, нужни за работата на съвсем всяка хардуерна настройка.

Един от участниците в програмата за бета тестване на огромната актуализация Redstone 5, стартирането на финалната версия на която се чака през есента на тази година, решил да конфигурира тази операционна система от нулата. Преди да стартира инсталацията на операционната система на форматирания SSD, потребителя е видял нормалното меню за избиране на мечтаната версия на операционната система, само че с изключение на класическите наименования е имало и нещо ново – Windows 10 Lean .



По-късно след инсталацията станало ясно, че тази версия на Уиндоус в действителност е олекотената. В нея липсват редица тапети, драйвери за CD и DVD-устройства, приложенията RegEdit, както и доста други функционалности, от които се нуждаят надалеч не всички, само че които изискват систематични запаси и карат компютъра да работи по-бавно. Важно е също да се означи, че Windows 10 Lean, спрямо нормалния Уиндоус, няма да има никакви ограничавания и това значи, че от този билд просто е отстранено всичко излишно, като по този метод е понижена и размера му до 2 GB.



Съществува мнение, че Windows 10 Lean е предопределен за инсталиране на виртуалните машини, с цел да се подсигурява оптималната скорост за работа и бързодействие при минимални разноски на продуктивността от компютъра. Компанията Microsoft за жалост не е коментирала цялата тази информация. Не е изключено, американската IT-корпорация да има намерение да пусне олекотената версия на Уиндоус за маломощните устройства и модерни ултрабуци, в които няма никакви устройства за дискове и други остарели неща.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР