Макар и събитията от последната седмица да навеждат на мисълта,

...
Макар и събитията от последната седмица да навеждат на мисълта,
Коментари Харесай

Huawei възнамерява да съди американското правителство

Макар и събитията от последната седмица да навеждат на мисълта, че комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай може да спре още в своя зародиш, то Вашингтон наподобява няма, каквото и да е желание да трансформира своята позиция към ZTE и Huawei. Доналд Тръмп и неговата администрация към този момент намерено упрекнаха двете компании в съдействие с управляващите в Пекин и ги дефинираха за опасност за сигурността на страната. Huawei пък не останаха обратно и непосредствено оповестиха, че Съединени американски щати не желаят превъзходството на Huawei, с цел да продължат необезпокоявано да шпионират международните връзки.

В качеството си на максимален производител на мрежово съоръжение в света, Huawei е позиционирана да заеме централно място в миграцията към 5G. Това обаче може и да не се случи, в случай че западният свят се вслуша в препоръките на Вашингтон да не употребяват услугите на китайската компания. Засега, това май няма да се случи с Англия и Германия, като вторите са изключително ясни в позицията си. Същото се отнася и до Италия. Съединени американски щати към момента не са показали, каквито и да е доказателства за изказванията си, до момента в който китайската компания разгласи откриването на специфични центрове в Германия и Англия, където ще даде открит достъп до продуктите си за да увери своите сътрудници, че в тях няма скрити функционалности.

Тази седмица тази сага има развиване, откакто стана ясно, че Huawei потеглят в контраофанзива и имат намерение да отстояват правата си в съда. По информация на източници на New York Times, Huawei ще оспори законността на решението на американското държавно управление да изключи Huawei от опцията да подписва контракти с локални държавни и държавни организации, като безпричинно и дискриминационно. Според Huawei, издаването на държавното решение за изключването на компанията без да е имало правосъден развой и решение на самостоятелната юридическа власт, опонира на американската конституция.

Представител на самата компания отхвърля коментар по тематиката, запитан за това от Reuters. Повече изясненост обаче, евентуално ще имаме още тази седмица, защото в четвъртък Huawei привиква специфична прес-конференция в основния си офис Шензен, Китай.

„ Цялата борба тук е за 5G оборудването, от което света ще се нуждае. Регулаторите ще бъдат посъветвани да потвърдят за какво изключват Huawei. В същото време, компанията има всички учредения да заведе дело за това, което те считат за неправдив развой “, разяснява за SiliconAngle Холгер Мюлер от Constellation Research.

По думите на различен анализатор, представен от медията, Роб Ендърли от Enderle Group, решението на Huawei да придвижи разногласието в съда, в действителност облагодетелства Съединени американски щати, защото алтернативата за излаз от обстановката е Китай да наложи реципрочни ограничения към американските компании. С оглед на прогнозите за растежа на китайската стопанска система, това надали би било позитивен излаз от обстановката за Вашингтон.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР