Макар и някои политици в САЩ непрекъснато да убеждават американските

...
Макар и някои политици в САЩ непрекъснато да убеждават американските
Коментари Харесай

Пекин: Умните чуждестранни бизнесмени няма да се откажат от китайския пазар

Макар и някои политици в Съединени американски щати непрестанно да убеждават американските компании да се изтеглят от Китай, съгласно оповестен от Американско-китайския бизнес съвет отчет, 83% от интервюираните са декларирали, че в световните си тактики гледат на Китай като на един от значимите пазари. Според 75% от допитаните, през идната една година няма да трансформират или ще усилят вложенията си в бизнеса си в Китай.

Китайският министър на търговията Джун Шан в скорошно изявление за Китайската медийна група сподели, че „ нито един интелигентен задграничен предприемач “ няма да се откаже от китайския пазар. Редица статистически данни свидетелстват за гъвкавостта на китайската стопанска система и привлекателността на китайския пазар. Американският вестник „ Уолстрийт джърнъл “ заяви, че за доста американски компании Китай, където епидемията от COVID-19 е под надзор, остава леговище. Възстановяването на стопанската система през второто тримесечие на тази година компенсира загубите им от американския пазар, написа в собствен коментар Радио Китай.

На фона на удара върху транснационалните вложения в международен мащаб, нанесен от пандемията от COVID-19, отдръпването от Китай не подхожда на комерсиалните закономерности. По-разумен избор е да се усилят вложенията в страната.

Китайската политика за разширение на отварянето се отличава с последователност. В момента отварянето на финансовия бранш се форсира, а опциите за вложения на китайския пазар са от ден на ден.

Бизнес средата в Китай се усъвършенства непрестанно. Законът за задграничните вложения следва интернационалните стандарти. В него има подробни регламенти за достъпа и политиката по отношение на задграничните вложения, посредством които да се подсигурява по-лоялна конкуренция. След влизането му в действие на 1 януари тази година задграничните компании се възползват от действителни политически дивиденти и са уверени, че могат да се развиват в Китай.

Неотдавна Държавният съвет на Китай разгласява 15 ограничения за стабилизиране на външната търговия и вложения, предвиждащи финансова поддръжка за значимите задгранични компании. През идната половина на годината страната ще работи за разширение на отварянето и възстановяване на бизнес средата, с цел да притегли и задържи повече предприемачи от чужбина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР