Макар че все още сме в началото на есенния сезон,

...
Макар че все още сме в началото на есенния сезон,
Коментари Харесай

Чай от смокинови листа помага при диабет и астма

Макар че към момента сме при започване на есенния сезон, зимата настойчиво се пробва да ни подсети за себе си. В хладните и даже към този момент студени дни и нощи започваме да се подсещаме, че можем да се сгреем с някоя вкусна и ароматна билкова запарка.

Заредени с най-различни билки вкъщи, както и с най-малко два буркана пчелен мед, умерено можем да заявим, че сме подготвени за лютата зима. Разбира се, благосъстоянието на билки по нашите географски ширини ни дава опция освен да се топлим благодарение на чайовете, само че и да се лекуваме от разнообразни болести.

Смокините са извънредно потребни и вкусни плодове, само че малко хора знаят, че листата на дървото също имат своите изгоди за организма. Отвара от смокинови листа се предлага на астматици и на хора, страдащи от диабет.

Листата на смокинята са препоръчвани и на хора, които имат проблеми с белите дробове, както и на страдащите от стомашни язви.

Освен това отварата от листата на смокиновото дърво ще смъкна кръвната захар, ще понижи равнището на неприятния холестерол, показва се в проучвания. Листата могат да се употребяват и външно – за лекуване на циреи и кокоши бодил.

 Смокинови Листа

Ето и рецепта за магическия чай от смокинови листа, която може да се употребява и при заболели от диабет, и при хора с бронхит, както и астматици:

За отварата ще ви трябват литър вода и не повече от три добре измити авансово смокинови листа. Сложете листата в студената вода и включете котлона – сместа би трябвало да ври четвърт час, след което отдръпвате от котлона. Прецедете отварата и оставете да поизстине. Така приготвената напитка се изпива на два или три приема за целия ден.

Особено известен лек за стомашната язва е дъвченето на листата, а съгласно някои източници – листата са и натурален антиоксидант, оказват помощ също за загубата на килограми. Що се отнася до лекуването на циреи, листата се ползват външно, като компрес.

Полезните съставки в смокиновите листа имат изгода и при задръстване на кръвоносните съдове – заболяване, което е известно под името болест на Бюргер. Страдащите от високо кръвно налягане също могат да се доверят на чай от тези листа.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР