Макар че вече можем да си купим всичко от магазините

...
Макар че вече можем да си купим всичко от магазините
Коментари Харесай

Туршии с камби и чушки

Макар че към този момент можем да си купим всичко от магазините за хранителни артикули, към момента има много искащи да си подготвят зимнината вкъщи. Преди настъпването на най-студения сезон от годината идва и времето, когато можем да стартираме да си подготвяме зимнината.

Туршиите могат да се създадат по доста разнообразни разновидности, само че ние ви предлагаме два типа – с камби и с червени чушки. Рецептата за камби е доста забавна, защото камбите авансово се изпичат.

Туршия с червени чушки

Необходими артикули: 4 кг чушки, дафинови листа, черен пипер на зърна, по 250 г сол и захар, оцет и олио.

 Туршии с Червени Чушки

Начин на подготвяне: Първо изчиствате чушките от семената и ги напълвате със сол. Веднага по-късно изтърсвате солта – по вътрешността им ще остане задоволително.

 Чушки в Буркан

Следва да ги наредите в тава и да ги оставите да престоят едно денонощие на хладно. В тях ще се образува сок, който на идващия ден ще изсипете и ще премерите.

Към него се прибавя същото количество оцет, останалата сол и захарта. Всички тези артикули се кипват. В буркани нареждате пиперките и слагате черен пипер, както и дафинов лист, след което заливате с изстиналата саламурата, а най-отгоре на буркана доливате пръст олио. Запечатвате и държите на хладно.

Следващото предложение е за туршия с камби, която става в действителност доста вкусна, само че се подготвя по малко по-различен метод.

Първото, което би трябвало да извършите е да измиете и изчистите камбите от дръжките и семената и да ги наредите в суха тава.

Във всяка камба слагате шайбички моркови, по ½ ч.л сол, 1 ч.л захар, 1 с.л олио и 1 с.л оцет. Така напълнените камби пъхате във към този момент добре загрятата фурна да се изпекат – откакто се загреят, камбите също ще пуснат сок. След като ги изкарате си пригответе затоплени и сухи буркани.

Нареждате камбите в бурканите – доста е значимо да го извършите до момента в който те към момента са горещи, а сред тях можете да сложите няколко скилидки чесън.

След като напълните бурканчето, затворете добре с капачка. Оставяте бурканите хубаво да изстинат като сте ги обърнали с капачките надолу.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР