Макар че в проекти, свързани с метавселената, се инвестират десетки

...
Макар че в проекти, свързани с метавселената, се инвестират десетки
Коментари Харесай

Повечето проекти за метавселени ще се провалят през следващите години, въпреки инвестициите за милиарди долари

Макар че в планове, свързани с метавселената, се влагат десетки милиарди долари, а анализаторският мейнстрийм й предсказва ярко бъдеще в потребителския и бизнес сегмента, основният анализатор на Canalys Матю Бол наподобява подготвен да се откаже от множеството планове.

" Дали метавселената е просто още една цифрова граница, или прехвалена яма за пари? " - чуди се той, говорейки на събитието Channels Forum, проведено от компанията в Барселона. Според Ball в съответния бранш се влагат десетки милиарди долари, само че разноските и закъсненията на личните планове на Meta са самобитен " барометър " за съответния пазар. Представителят на Canalys счита, че светът навлиза в сложна икономическа ера и че доста компании ще би трябвало да се борят с проблеми от действителния живот, вместо да влагат в технологии за виртуална действителност.
-->
Microsoft, Meta, Гугъл, Nvidia, Apple, Autodesk и други софтуерни колоси безусловно изпомпват големи суми пари в мета вселената. McKinsey твърди, че от 2021 година насам в метавселената са вложени 177 милиарда $, а до 2030 година пазарът ще възлиза на 5 трилиона $. Някои специалисти даже приказват за 8 или 13 трилиона $ до тази година, а Gartner предвижда, че до 2026 година най-малко една четвърт от света ще прекарва най-малко по един час дневно във виртуалния свят - работейки, пазарувайки, общувайки или учейки. Около 30 % от организациите ще имат артикули или услуги, създадени за цифровата действителност, преминавайки от дигитален бизнес към бизнес в метавселената.

Междувременно Бол заключи мрачната равносметка: той предвижда, че множеството предприятия, свързани с метавселената, ще бъдат закрити преди 2025 година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР