Макар че в началото на май Световната здравна организация (СЗО)

...
Макар че в началото на май Световната здравна организация (СЗО)
Коментари Харесай

СЗО предупреди: Гответе се за предизвикателство, предстои нова пандемия

Макар че при започване на май Световната здравна организация (СЗО) публично разгласи края на пандемията от ковид, в този момент нейният началник Тедрос Гебрейесус предизвести интернационалната общественост да се готви за ново предизвикателство.

По думите му е от изключителна значимост страните по света да не позволяват повече същите неточности, както беше с COVID-19 първоначално. В тази връзка той прикани за приемането на обединен протокол за реакция на международно ниво, с цел да се знае какво тъкмо би трябвало да се прави при положение на експлоадирането на следващата пандемия.

В рамките на Общото заседание на организацията в Женева Гебрейесус разгласи, че пред света наближава нова пандемия.

Все още продължава да има действителна опасност от появяването на различен вид, който да провокира нови талази на болест и гибел. Говорим за патоген, който има силата да бъде в пъти по-смъртоносен, съобщи Гебрейесус.

Според редица здравни специалисти въпросът не е дали ще има последваща пандемия, а по кое време ще настъпи и по какъв начин да бъдем подготвени за нея.

Когато идната пандемия почука на вратата ни, а това неизбежно ще стане, ние би трябвало да сме подготвени да я отблъснем по безапелационен и групов метод, добави още Гебрейесус, представен от 20minutos.

Ръководителят на СЗО посочи потребността от създаването на общ механизъм, който да възпре разпространяването на бъдещия патоген, който би могъл да обхване планетата единствено в границите на дни, както беше казусът с ковид.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР