Мъжкият баскетболен отбор на САЩ спечели четвърта поредна олимпийска титла.

...
Мъжкият баскетболен отбор на САЩ спечели четвърта поредна олимпийска титла.
Коментари Харесай

Четвърта олимпийска титла за баскетболния тим на САЩ

Мъжкият баскетболен тим на Съединени американски щати завоюва четвърта поредна олимпийска купа. Възпитаниците на Грег Попович победиха на финала на Игрите в Токио Франция с 87:82 и справедливо се окичиха със златните медали.

Дрийм тиймът повтори триумфа си от Пекин 2008, Лондон 2012 и Рио 2016, като в сбирката си към този момент има общо 16 златни медала от Олимпиади.

Над всички бе Кевин Дюрант, който влезе в историята записвайки над 100 точки за представителния отбор на 3 разнообразни Олимпиади, откакто до момента делеше тази чест с Леброн Джеймс и Майкъл Джордан, които го сториха по 2 пъти.

Американците трупаха задатък през първите три четвърти, като влязоха в последната част с задатък от 8 точки. В края обаче позволиха разпределяне, което можеше да им коства доста. Пропуски от линията за три точки на французите обаче не доведоха до изненадваща развръзка.

Кевин Дюрант се регистрира с 29 точки, а Джейсън Тайтъм добави 19. С по 11 бяха Деймиън Лилард и Джрю Холидей. За Франция Еван Фурние се регистрира с 16, а толкоз добави и Руди Гобер.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР